Ђилас: Желимо да изборима руководи мисија ЕУ – као у С. Македонији

НАГЛАСИО ДА ССП ИМА „ЈАСАН ПЛАН“ И ДА ВИШЕ НЕЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У КОНСУЛТАЦИЈАМА ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ

* „Показало се да нема услова за изборе чак ни у градовима као што су Шабац и Параћин, где је опозиција била на власти претходних шест, осам или 20 година. Чак ни у Шапцу где су имали локалне медије нису могли грађани слободно да искажу своју вољу“

______________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас да ССП неће убудуће учествовати у разговорима дела опозиције, зато што има "јасан план" како да се режим промени, који је до сада дао резултате, саопштено је из те странке.

         Ђилас је у видео наступу на Фејсбук страници ССП-а рекао да је тај план оличен у потписивању Споразума са народом, а да је резултат то што захваљујући бојкоту у Скупштини Србије нема опозиције, и то што су због такве ситуације "европосланици поставили питање легитимитета такве власти у Србији".

         "Показало се да нема услова за изборе чак ни у градовима као што су Шабац и Параћин, где је опозиција била на власти претходних шест, осам или 20 година. Чак ни у Шапцу где су имали локалне медије нису могли грађани слободно да искажу своју вољу", рекао је Ђилас.

         Према његовим речима, одмах после тих избора, стигле су званичне поруке из Европе "да су то били нефер, непоштени избори", а европосланици су поставили питање легитимитета власти у Србији.

         "Три посланичке групе у Европском парламенту су потписале подршку нашим захтевима да дође мисија која ће водити преговоре и довести до споразума по коме ће избори бити одржани. Да подсетим иста ствар се десила у Северној Македонији, иста ствар се још пре четири године десила у Црној Гори. На основу тих споразума промењена је власт. Тиме се сада бавимо", казао је Ђилас.

         Ђилас је навео да је "трећи корак" у плану кога ће се ССП држати успостављање фер изборних услова и проналажење људи који ће бити на листама, а да под садашњим условима та странка неће излазити на изборе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари