Ђорђевић: Скандал је истога дана најавити нову владу и ванредне изборе

                „ШЕСТ МЕСЕЦИ ВОДЕ КАМПАЊУ ПА 4 МЕСЕЦА ФОРМИРАЈУ ВЛАДУ ИАКО ЈЕ ЦЕЛА СКУПШТИНА ЊИХОВА“

* „Ти избори ће служити да Вучић поново покуша да на силу убаци у парламент неки нови УДС, неке нове Чанке и Оленике, Чомићке и Зеленовиће, Чеде и Метле, па да њима маше пред странцима и показује их као опозицију у парламенту, симулирајући вишестраначје“

__________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је критиковао синоћње обраћање јавности председника СНС Александра Вучића и најаву ванредних парламентарних избора 2022. године, назвавши то „замајавањем грађана“.

       „По шест месеци воде кампању, затим четири месеца формирају владу иако је цео парламент њихов, а онда када најзад треба да саопште владу, организују овакав игроказ. Скандал је истога дана најавити владу и уједно и њено распуштање тј. ванредне парламентарне изборе“.

       Ђорђевић је подсетио да Србија практично нема владу од марта.

       „Све се то дешава у време пандемије, затворених граница, економске кризе. У време када је неопходна влада да води Србију кроз кризу. Вучићу ништа од тога није важно, живот у Србији ће да стоји док се он игра политике. Србија је заробљена у његовим играријама“ оцењује лидер Ослобођења.

       Он истиче да ће ванредни избори 2022. бити „још једна фасада демократије којом се покушава сакрити диктатура“.

       „Ти избори ће служити да Вучић поново покуша да на силу убаци у парламент неки нови УДС, неке нове Чанке и Оленике, Чомићке и Зеленовиће, Чеде и Метле, па да њима маше пред странцима и показује их као опозицију у парламенту, симулирајући вишестраначје. То ће бити фасада демократије, посебно ако се катастрофални изборни услови не промене. Какви су то избори ако су медији неслободни, ако су бирачки одбори под монополом СНС, ако држава упумпава милионе у функционерску кампању једне странке и ако су грађани изложени уценама, претњама и подмићивањима. Избори могу бити или слободни или никакви“ закључује Ђорђевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари