Ђорђевић: Власт је Србе позвала на изборе Косова* а не на покрајинске јер њих расписује - Србија

ПРОТЕСТ НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА ПРИСТАЛИЦА ПОКРЕТА «ОСЛОБОЂЕЊЕ» ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА СРБИЈЕ      

* Млађан ЂОРЂЕВИЋ оценио да председник Србије врши кривична дела признавања окупације и угрожавања територијалне целине  државе

__________________________________________________________

         ПОКРЕТ "Ослобођење" је данас у Београду приредио протест испред Председништва Србије због позива председника Александра Вучића и Владе Србије грађанима да гласају на данашњих изборима на Косову.

       Уз захтев да Срби бојкотују "илегалне косовске изборе", неколико десетина присталица "Ослобођења" се окупило под транспарентом с Вучићевим ликом и натписом "Издајник".

       Председник тог покрета Млађан Ђорђевић је у говору рекао да власт у Београду ради "на креирању независне албанске државе на Косову и Метохији".

       "Вучић позива Србе да гласају и учествују на изборима за парламент такозваног независног Косова. На тим изборима може да се гласа само са косовским документима, а режим преко криминалаца из Српске листе приморава Србе на Космету да гласају. То је страшан вид притиска да се прихвати такозвана косовска држава", рекао је Ђорђевић.

       Указао је да власт у Београду "обмањује и лаже грађане", говорећи да се ради о покрајинским изборима.

       "Покрајинске изборе расписују институције Србије, што данас није случај. Ово данас су избори за органе албанске пара-државе на територији Републике Србије, а Вучић њима пружа легитимитет и подршку", рекао је он.

       Ђорђевић је оценио да Вучић тиме врши кривична дела признавања окупације и угрожавања територијалне целине, за шта су предвиђене затворске казне.

       Са скупа је председнику Србије поручено да ће "кад-тад пред правосудним органима одговарати за издају Косова и Метохије", а на огради Председништва су остављене полицијске лисице.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари