ДСС: Стекли су се услови и последњи је час да Србија промени капитулантску политику

МЕДВЕДЕВ ЈЕ БЕОГРАДУ ПОРУЧИО: ПРОМЕНИТЕ КУРС ПРЕМА КиМ – РУСИЈА ЋЕ ВАС ПОДРЖАТИ

         СВОЈИМ обраћањем у Народној скупштини Републике Србије премијер Русије Дмитриј Медведев је грађанима Србије и српској власти упутио јасну поруку да заштита српских државних и националних интереса у процесу решавања проблема Косова и Метохије има пуну подршку Русије.

        Чврсто је изречен став Русије да је „спремна да пружи Србији сву неопходну подршку очувању интегритета и суверенитета Србије“ и да је „заинтересована искључиво за мирно решавање постојећег проблема на основу Резолуције 1244 СБ Уједињених нација“.

        Тиме је упућен недвосмислен сигнал да ће Русија стајати иза косовске политике Србије која је утемељена на Резолуцији 1244 СБ УН и пуног очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије, које Резолуција гарантује.

        Прилика не сме да се пропусти.

        Стекли су се услови и последњи је час да Србија промени садашњу капитулантску политику разграничења, односно признања сецесије Косова политиком заснованом на реалном и са међународном правом усклађеним планом поступне реинтеграције Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије.

        (саопштење Демократске странке Србије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари