Јеремић: Између Београда и Лознице тајно се гради гасовод за потребе Рио Тинта

У СТАРОЈ ПАЗОВИ: НАРОДНА СТРАНКА ЋЕ НА ИЗБОРЕ АКО СЕ СТЕКНУ МИНИМАЛНИ УСЛОВИ

* Оценио да из иностранства неће доћи помоћ за промену власти у Србији, јерпредседник Србије Александар Вучић странцима даје "апсолутно све што пожеле - Косово и Метохију, руднике, градњу метроа у Београду по цени од шест милијарди евра, иако је првобитна процена била две милијарде, аеродром"

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић оценио је да власт намерава да "по сваку цену" дозволи компанији "Рио Тинто" да отвори рудник литијума код Лознице и додао да се између тог града и Београда "тајно гради гасовод за потребе те компаније".

       "Променили су Закон о водама због Рио Тинта, како би могли да направе цевовод којим ће допремати воду од реке Дрине до рудника. Код Лознице хоће да отворе рудник литијума какав нико у Европи тренутно није спреман да отвори, јер ће изазвати непоправљиво уништавање животне средине", рекао је Јеремић.

       Како се наводи у саопштењу, Јеремић је на скупштини Општинског одбора Народне странке Стара Пазова најавио да ће та странка наредне недеље поднети кривичну пријаву против свих одговорних за "тајну и противзакониту доделу посла градње гасовода Београд-Лозница".

       Према његовим речима, из иностранства неће доћи помоћ за промену власти у Србији, јер, како је оценио, председник Србије Александар Вучић странцима даје "апсолутно све што пожеле - Косово и Метохију, руднике, градњу метроа у Београду по цени од шест милијарди евра, иако је првобитна процена била две милијарде, аеродром".

       "Народна странка ће учествовати на изборима само ако се буду стекли минимални услови за фер и поштене изборе. Обећали смо народу да нећемо бити било чије слуге и икебана, и одржали смо реч. Чувамо образ, држимо реч и то је кључ садашњости и будућности Народне странке", казао је Јеремић.

       Оценио је да не следе само избори за председника Србије и за Скупштину Београда, него да ће "врло вероватно бити одржани и парламентарни избори, а можда и локални избори у целој Србији".

       "Народној странци одговарају локални избори, јер смо ми најбоље организована опозициона партија, а нормално је да најбољи резултат постиже онај ко има најјачу локалну организацију. Ми, међутим, рачунамо да ће бити најмање повољна варијанта за нас, јер људи који данас воде државу никада неће обезбедити до краја фер и поштену утакмицу", рекао је Јеремић.

       Јеремић је додао да ће "власт ипак морати да пружи неке уступке", а да ће Народна странка одлучити да ли ће учествовати на изборима када буде познато "шта ће режим дати".

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари