Јеремић: Не излазимо ни на наредне изборе – ако остану ови услови

НАГЛАСИО: НАРОД ЗАНИМАЈУ ЖИВОТНЕ ТЕМЕ, А НЕ ОДНОСИ УНУТАР ОПОЗИЦИЈЕ

* „Уверен сам ће бити довољно разума у опозицији да у дијалогу о изборним условима наступи тако да дође до испуњења бар минималних услова за фер и слободне изборе, јер у супротном на изборима не би требало учествовати

___________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да "никог живог, а свакако никог нормалног" не занимају међусобни односи опозиционих странака, већ су грађани заинтересовани за животне теме као што су економија, запосленост и здравље.

       „Грађане не би требало оптерећивати односима у опозицији и другим неразумљивим стварима. Њих занимају животна питања, у то сам се уверио у разговору са народом широм Србије, а данас и у Београду", рекао је Јеремић, на Кеју код хотела „Југославија“, где је код штандова Народне странке разговарао са грађанима Новог Београда и Земуна, пренела је та странка.

       Упитан о дијалогу о изборним условима уз посредовање Европске уније (ЕУ), Јеремић је одговорио да се Народна странка залаже за јединствен наступ опозиције на основу заједничке платформе и да је увек позивала на јединство опозиције, те да "не види зашто би се то мењало".

       "Уверен сам ће бити довољно разума у опозицији да у дијалогу о изборним условима наступи тако да дође до испуњења бар минималних услова за фер и слободне изборе, јер у супротном на изборима не би требало учествовати. Народна странка сигурно неће учестовати на изборима ако се ништа не промени", рекао је Јеремић.

       „Очекујемо у наредним данима позиве представника Европског парламента. Ово је фаза дијалога у којој се билатерално разговара са политичким актерима у Србији. Ми ћемо им представити наше ставове и конкретне захтеве", додао је Јеремић.

       Јеремић је честитао грађанима Новог Београда 11. април, дан те општине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари