Јеремић: Обећавам да ће приватизација Врањске Бање и сличне отимачине поништене

ЦИЉ НАРОДНЕ СТРАНКЕ ЈЕ И ФОРМИРАЊЕ СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА ЗА ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ

* Председник НС у Врањској Бањи: „Иван Бошњак и Стојан Вујко, који су званични власници империје Миленијум тим, само су истурена лица оних који стоје иза њих, а то су најмоћнији људи врха српске државе и њихове породице. Та фирма је присутна свуда – у гасификацији, 'Београду на води’', градњи станова за војску и полицију, као и у многим другим коруптивним пословима широм Србије“

* „Миленијум тим и Галенс имају за циљ – нагласио је Јеремић - да они који данас дрмају Србијом после промене власти буду богати и угледни грађани, елита и инвеститори који ће удобно уживати у плодовима свог 'рада' а заправо марифетлука, током година на власти“

* Мирослав АЛЕКСИЋ: Миленијум тим се појавио после трећег неуспешног тендера и купио изворишта са најтоплијом лековитом водом у Европи, температуре 94 степена Целзијуса, као и специјалну болницу у бањи. Потом је држава Србија Миленијум тиму из буџета доделила 10 милиона евра бесповратне помоћи. Приватна фирма је купила Врањску Бању, а онда јој је држава то надокнадила“

_____________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке (НС) Вук Јеремић изјавио је да је нетранспарентна продаја Врањске Бање фирми Миленијум тим "једна од отимачина иза којих стоји врх власти", које ће бити детаљно испитане, процесуиране и поништене, а имовина одузета након што буду доказане злоупотребе када власт буде промењена.

       "Иван Бошњак и Стојан Вујко, који су званични власници империје Миленијум тим, само су истурена лица оних који стоје иза њих, а то су најмоћнији људи врха српске државе и њихове породице. Та фирма је присутна свуда – у гасификацији, 'Београду на води’', градњи станова за војску и полицију, као и у многим другим коруптивним пословима широм Србије", рекао је Јеремић у Врањској Бањи.

       Јеремић је истакао да је Миленијум тим "један од симбола корупције" која је завладала Србијом и један од "најнапреднијих механизама легализације претакања и отимања државних и народних средстава у приватне џепове".

       "Обећавам да ће приватизација Врањске Бање и сличних отимачина бити детаљно испитана, процесуирана и поништена, а биће одузета сва имовина стечена на тај начин", рекао је Јеремић.

       Јеремић је навео да се са Миленијум тимом може поредити мало фирми, а једна од њих је Галенс из Новог Сада.

       "НС ће стати на реп таквим фирмама. Јавност је једино чега се плаше и они и људи који стоје иза њих, јер знају да праве непочинства", додао је Јеремић.

       "Миленијум тим и Галенс имају за циљ да они који данас дрмају Србијом после промене власти буду богати и угледни грађани, елита и инвеститори који ће удобно уживати у плодовима свог 'рада' а заправо марифетлука, током година на власти", рекао је Јеремић.

       Јеремић је истакао да се "то неће догодити".

       "Кључ програма НС је формирање специјалног тужилаштва за високу корупцију, које ће испитати све сумњиве послове, а Миленијум тим је један од највећих 'асова' који ће бити испитани. Биће донет закон којим ће бити предвиђено одузимање имовине чије се порекло не може доказати. Миленијум тим то не може да докаже без отварања Пандорине кутије", рекао је Јеремић.

       Јеремић је додао да Миленијум тим пикира да узме и Институт за водопривреду "Јарослав Черни", једини такав институт у југоисточној Европи.

       "Ако Миленијум тим стави своје шапе на Институт 'Јарослав Черни' заборавите пијаћу воду, бање, лечење и здравље. То нећемо дозволити. Позивам све грађане, без обзира да ли су и како политички опредељени, да дигну свој глас и да стану у одбрану државе, једине коју имамо, и ресурса које нам је дао Бог и које смо наследили од својих предака", рекао је Јеремић.

       Потпредседник НС Мирослав Алексић рекао је да се Миленијум тим "појавио после трећег неуспешног тендера и купио изворишта са најтоплијом лековитом водом у Европи, температуре 94 степена Целзијуса, као и специјалну болницу у бањи".

       "Потом је држава Србија Миленијум тиму из буџета доделила 10 милиона евра бесповратне помоћи. Приватна фирма је купила Врањску Бању, а онда јој је држава то надокнадила. Тако са државним парама државна имовина прелази у приватно власништво", рекао је Алексић.

       (Бета)   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари