Јеремић: Вучићев тв-наступ показао да Србија иде у изузетно опасном правцу

„АКО НЕ СКРЕНЕМО СРБИЈУ СА ТОГ ПРАВЦА – ПОСЛЕДИЦЕ МОГУ БИТИ ДАЛЕКОСЕЖНЕ“

* У Крагујевцу рекао: „Не постоје ни спољни фактор, нити невидљива рука који би донели промену. То морамо да урадимо ми“

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНК Народне странке Вук Јеремић оценио је да је јучерашњи телевизијски наступ председника Србије Александра Вучића показао да Србија иде у изузетно опасном правцу и да без организованог отпора неће бити промене власти.

       „Вучићев 'душевни вихор' који смо синоћ могли да видимо на малим екранима је објективан разлог да будемо забринути и више него до сада. Ако не предузмемо нешто да скренемо Србију са правца којим тренутно иде, последице могу бити далекосежне", рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

       Јеремић је додао да "не постоје ни спољни фактор, нити невидљива рука који би донели промену".

       „То морамо да урадимо ми. И зато је мисија Народне странке, која је данас неспорно најбоље организована странка у опозицији, кључна. Неће бити промене актуелних прилика без организованог отпора", рекао је Јеремић.

       Јеремић је истакао да је Народној странци приступио познати епидемиолог из Крагујевца Предраг Делић, за кога је рекао да је стручњак изузетно цењен у јавности и узор у професионалном, људском и моралном смислу.

       „Велика ми је част и привилегија што ћемо нашу даљу борбу наставити са доктором Делићем, који је заједно са осталим здравственим радницима водио лавовску борбу против короне у Крагујевцу, а захваљујући којима се та борба приводи крају", рекао је Јеремић.

       Јеремић је навео да ће, када Делић по промени власти постане први човек здравственог система у Крагујевцу, нико неће моћи да каже да је то политичко постављење, "јер је Делић признат стручњак, частан и честит човек".

       Председник Народне странке је рекао да би, поред критика на рачун власти, требало похвалити оно што је добро урадила, а као пример је навео организацију вакцинације против корона вируса.

       „Неки елементи борбе против вируса корона били су за сваку похвалу, попут организације вакцинације. Доказано је да се може направити нешто добро када се људи заиста напрегну и када радимо као један, а не једни против других, што је, нажалост, случај у великој већини друштвених (области)", додао је Јеремић.

       Делић, који ће водити крагујевачки одбор Народне странке за здравство, позвао је грађане да се укључе у политику.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари