Костић: Србија гласала да Албанија уђе у СБ УН иако Тирана не крије да ће лобирати за Косово*

ТРАЖИ ДА МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ И АМБАСАДОР СРБИЈЕ У УН ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ

* Иван КОСТИЋ: Ово је скандал прве врсте, с обзиром да представници Албаније након уласка у Савет безбедности константно дају изјаве да ће се они борити и лобирати да и Косово постане чланица Ун. Србија до сада никада није била у СБ УН, али је нашој власти изгледа важније да интересе Косова и Метохије у Уједињеним нацијама бране они који су окупирали нашу јужну покрајину

* Ускоро можемо очекивати још један референдум о промени Устава који ће се односити на избацивање преамбуле у којој и даље јасно пише да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије! 

_______________________________________________________

        СРПСКИ покрет Двери жели да упозна српску јавност да су представници Министарства спољних послова на седници Генералне скупштине УН 11. јуна 2021. гласали да Албанија први пут у својој историји уђе као нестална чланица у Савет безбедности на двогодишњи мандат, због чега министар и амбасадор у УН морају под хитно да поднесу оставку.

       Албанија је од 01.01.2022. до 31.12.2023. године чланица Савета безбедности УН, за шта је добила 175 гласова од држава које су чланице Уједињених нација. Оно што је запрепашћујуће, јесте то да је за улазак у Савет безбедности гласала и Србија, тј. амбасадор Србије при сталној мисији у Уједињеним нацијама, Немања Стевановић.

       Ово је скандал прве врсте, с обзиром да представници Албаније након уласка у Савет безбедности константно дају изјаве да ће се они борити и лобирати да и Косово постане чланица Уједињених нација. Србија до сада никада није била у Савету безбедности Уједињених нација, али је нашој власти изгледа важније да интересе Косова и Метохије у Уједињеним нацијама бране они који су окупирали нашу јужну покрајину.

       Гласање за албанске интересе у Уједињеним нацијама је још један доказ да председник Србије и Влада на челу са Аном Брнабић свесно и због личног финансијског интереса учествују у великоалбанском пројекту „Отворени Балкан“, који за крајњи циљ има да и Косово као независна држава постане део тих интеграција.

       Због свега овога постоји велика сумња да председник Србије Александар Вучић није одустао од своје намере да Косово и Метохију преда у руке албанским сепаратистима и да ускоро можемо очекивати још један референдум о промени Устава, али који ће се односити на избацивање преамбуле Устава у којој и даље јасно пише да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије! 

       (изјава мр Ивана Костића, потпредседника Двери)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари