Ослобођење: Вучић је најавио изборе и борбу против мафије да скрене пажњу са КиМ

ЂОРЂЕВИЋ: ПОНУЂЕНЕ СУ ЛАЖНЕ ТЕМЕ И ДИЛЕМЕ - НЕЋЕМО ПАСТИ НА ТЕ ТРИКОВЕ

* „Колико јуче на седници Савета безбедности УН немачки амбасадор при УН је отворено позвао Србију да призна ову лажну државу. Скандалозно је што нико из српске власти није реаговао на овакве изјаве дипломата стране државе, али то је показатељ куда иде Вучићева косовска политика – ка признању и ка издаји“

_________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оценио је да је објава датума ванредних парламентарних избора „лажна тема, којом Вучић покушава да баци прашину у очи грађанима, медијима и свим противницима режима“.

       „Он је најавио изборе за април 2022. године и сад би јавност требало наредних годину и по дана да се гложи око тога, да дебатује о изборним условима и томе ко ће изаћи на изборе. То су лажне теме и лажне дилеме. Избори могу бити само слободни, или их неће бити. Све остало је Вучићева манипулација и представа“.

       Ђорђевић сматра да је најава избора усмерена на скретање пажње и спречавање критика о, како каже, много озбиљнијим темама.

       „Вучић је најавио тобожњу борбу против криминала и зна да ће због тога добити бројне критике, јер у такве најаве више не верују ни чланови његове странке. Ми сад треба да се бавимо изборима, док се он на миру кобајаги бави решавањем криминала. А истовремено је његова странка главни генератор криминала, корупције и пљачке у Србији“.

       Председник покрета Ослобођење наводи и питање Космета као битан део „Вучићеве рачунице“.

       „Ми имамо пузеће признање Косова на сцени. Вучића сада треба да пустимо да кроз целу 2021. годину на миру и без противљења решава питање Косова и Метохије и тргује њима као на пијаци, док се јавност бави изборима. Пре неколико дана, амбасадор Немачке Томас Шиб је апеловао на Србију да направи искорак у ономе што они зову решавање питања Косова, а сви знамо шта то значи. Колико јуче на седници Савета безбедности немачки амбасадор при УН је отворено позвао Србију да призна ову лажну државу. Скандалозно је што нико из српске власти није реаговао на овакве изјаве дипломата стране државе, али то је показатељ куда иде Вучићева косовска политика – ка признању и ка издаји“.

       Покрет Ослобођење, како каже Ђорђевић, „неће пасти на ове јефтине трикове и користиће сваку прилику да укаже јавности на криминал и издају Вучићевог режима“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари