Поништити све бриселске споразуме и хитно затражити седницу СБ УН о „албанском терору“

ВИДОВДАНСКИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

* Професор БУ Часлав КOПРИВИЦА казао да Вучић и НАТО позивају на "окупациони мир", те да желе да Косово и Метохију предају великој Албанији“. „Овде нас је, рекао је, окупила зебња да ће... парадржава и НАТО збрисати наше постојање на Косову и Метохији"

* Професорка са КиМ Митра РЕЉИЋ: „Наши државни представници се јадају да су преварени, као да то нису знали а ових дана вежбају са НАТО“ (алудирала је на вежбу "Платинасти вук" крај Бујановца)

* Читајући захтеве учесника протеста, Слободан САМАРЏИЋ оценио "да деценијски пораз ове (косовке) политике потиче од узурпације одговарајућих државних функција од стране Александра Вучића“: „Његово одстрањивање из косметске политике основни је услов одбране и спсавања Косова и Метохије“

__________________________________________________________

         ПРОТЕСТ Покрета за одбрану Косова и Метохије, који је почео испред цркве Светог Марка, завршен је испред зграде Председништва Србије, уз захтев државним органима да хитно предузму све мере ради заштите српског народа на Косову и Метохији.

         Затражено је и организовање избора у општинама са српском већином на КиМ, на основу закона Србије као и поништавање свих Бриселских споразума.

         Од власти у Београду је захтевано и да тражи хитно сазивање седнице Савета безбедности УН како би се изнеле чињенице "о албанском терору".

         Читајући захтеве, представник Покрета за одбрану Косова и Метохије, Слободан Самарџић је оценио "да деценијски пораз ове (косовке) политике потиче од узурпације одговарајућих државних функција од стране Александра Вучића".

         "Његово одстрањивање из косметске политике основни је услов одбране и спсавања" Косова и Метохије, казао је он.

         Протест је организовао Покрет за одбрану Косова и Метохије, уз техничку подршку покрета Двери и странке Заветници.

         Уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић оценио да сада сви присуствују "голој предаји и издаји", те критиковао политику председника Србије по питању Косова.

         "Лове Србе као зечеве на територији где, пре доласка на власт Вучића, нису смели ни нос да промоле", реко је Вукадиновић.

         Према његовим речима, истовремено се ослобађају три косовска полицајца мада их је Вучић претходно назвао терористима.

         Представник Одбора за одбрану Косова и Метохије Слободан Самарџић је оптужио власти у Београду да "асистирају Приштини у терору над Србима" .

         Према његовим речима, власт у Београду има свог заштитника а то је Запад.

         "Њих на Западу интересује само ко ће предати Косово и Метохију и нашли су човека који ће то учинити", рекао је он.

         Прочитана су имена на Косову ухапшених Срба и затражено њихово пуштање, док је власт у Београду критикована због сарадање с НАТО а за амбасадора САД речено да је "прави председник Србије".

         Професор београдског универзитета Часлав Копривица је казао да Вучић и НАТО позивају на "окупациони мир", те да, како је казао, желе да Косово и Метохију предају великој Албанији".

         "Овде нас је окупила зебња да ће... парадржава и НАТО збрисати наше постојање на Косову и Метохији", рекао је Копривица.

         Он је власт у Београду назвао кукавичком, те додао да, како је казао, присуствујемо коалицији " Курти - Хил - Вучић".

         Професорка са Косова и Метохије Митра Рељић је оценила Бриселски споразум као "поразну нагодбу" чији су, како је казала, резултати видљиви.

         "Наши државни представници се јадају да су преварени, као да то нису знали а ових дана вежбају са НАТО", рекла је она алудирајући на вежбу "Платинасти вук" крај Бујановца.

         Протест је организован под слоганом "Доста с терором над Србима на Космету!" а окупљени су, уз државне заставе, носили и траспаренте и пароле "Не дамо светиње, Космет и ћирилицу", "Звечан је вечан", "Ванредни избори на свим нивоима" , "Моли се Богу и држи се Русије" друге.

          Учесници Видовданског протеста су, са платоа испред цркве Светог Марка кренули у шетњу до зграде Председништва Србије где су затражити од београдских власти да заштиту за Србе на Косову и Метохији.

          (Бета)

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари