Понош: Нећу се изненадити ако на Кули Генералштаба осване пано „Trump Tower“

„ГРЕНЕЛ ПОМИЊЕ СПРЕМНОСТ САД ЗА ОБНОВУ ЗГРАДА ГЕНЕРАЛШТАБА ЗБОГ ТРАМПОВЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ“

* „Не биХ имао ништа против да САД обнове све што је порушено током бомбардовања 1999, али не мислим да Гренел прича о томе“

____________________________________________________________________

         ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је најава специјалног изасланика председника САД Ричарда Гренела о америчкој спремности да учествује у обнављану зграда Генералштаба, само део његовог политичког маркетинга у изборној кампањи Доналда Трампа.

         Како је саопштено из Народне странке, Понош је за телевизију Нова С рекао да "иначе не би имао ништа против да САД обнове све оно што је порушено током бомбардовања" 1999, али "да не мисли да Гренел прича о томе".

         "Када би и било нешто од тога, Гренел може само да нам среди кедит да уз камату у ствари сами платимо обнову", рекао је Понош.

         Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, рекао је да су у војничкој терминологији две оштећене црвене зграде Генералштаба називане "А" и "Б", а зграда са улазом из Бирчанинове улице, која је и даље функционална, називана је "Кула", и додао да Гренел, у оквиру турнеје нема времена да нешто изгради, него се бави ребрендирањем.

         "Тако су језеро Газиводе и давно саграђени мост осванули под Трамповим именом. Не би ме чудило да на кули Генералштаба осване пано са натписом 'Trump Tower“, а да зграде 'А' и 'Б' понесу Тачијево и Вучићево име", навео је Понош.

         Понош је додао да "и те како постоји потреба да се поправља амерички имиџ у Србији".

         "Али док год америчка администрација, садашња или нека друга, подржава ауторитарни режим, какав је овај председника Србије Александра Вучића, тешко да се може направити помак на том плану. То је, заправо, најболније", закључио је Понош.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари