Протест четири опозиционе странке и више НВО против „Новог Сада на води“

СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИ КОМПЛЕКС ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ ИЗМЕЂУ ШАРДОША И КАМЕНИЧКЕ АДЕ

* У прикупљање потиса за петицију кренули Народна странка, Странка слободе и правде, Демократска странка и Покрет за преокрет. Заједно с њима су и невладине организације Нови оптимизам, Центар за интеркултуралну комуникацију, Војвођански културни клуб "Васа Стајић", Зелена мрежа Војводине, Мост солидарности, Центар за одрживе заједнице

___________________________________________________________________

       ГРУПА новосадских опозиционих странака и неколико невладиних организација одржала је данас заједничку уличну акцију прикупљања потписа грађана против грађевинског пројекта који се колоквијално назива "Нови Сад на води".

       Реч је о пројекту који подразумева изградњу великог стамбено-пословног комплекса на обали Дунава, на потезу Шодрош-Бродоградилиште-Рибарско острво-Каменичка ада.

       Акција политичких странака и невладиних организација носи назив "Нови Сад на води? Види, гари, не може!"

       Организују је Народна странка, Странка слободе и правде, Демократска странка и Покрет за преокрет.

       Заједно с њима су и невладине организације Нови оптимизам, Центар за интеркултуралну комуникацију, Војвођански културни клуб "Васа Стајић", Зелена мрежа Војводине, Мост солидарности, Центар за одрживе заједнице.

       "Градска власт и фирма Галенс приходоваће стотине милиона евра, а наш град и његови становници биће вишеструко оштећени. Новосадска власт, зарад прихода, од којих ће један део засигурно завршити у приватним џеповима представника власти, неће презати ни од тога да поплавама угрози Нови Сад и околину, да уништи природу, ‘зелену оазу’ нашег града и уради до сада на овим просторима невиђен екоцид", поручили су организатори акције.

       Они су позвали грађане да им се придуже у кампањи "организованог отпора" и најавили да ће петицију са потписима грађана предати Скупштини града Новог Сада.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари