„Србија против насиља“ почиње да личи на протест „Један од пет милиона“

ОКУПИЛИ СЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ, СКАНДИРАЛИ И „ВУЧИЋУ ОДЛАЗИ!“, ЗВИЖДАЛИ ИСПРЕД РТС

* И даље траже смењивање чланова Савета РЕМ, министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи...

______________________________________________________

          УЧЕСНИЦИ протеста "Србија против насиља" синоћ су у београдској Таковској улици испред зграде Радио-телевизије Србије (РТС) звиждуцима дочекали почетак Дневника у 19.30.

          Уз скандирање "Оставке, оставке", чуле су се и пиштаљке којима су грађани изразили нелагање са уређивачком политиком јавног сервиса, тражећи на тај начин оставке његовог руководства.

          Огранизатори протеста су са импровизоване бине позвали оне који не могу да стану у Таковску улицу, да пређу у оближњи Ташмајдански парк, где је такође постављена бина за обраћања.

          Четврти протест "Србија против насиља" почео је у 18 часова испред Скупштине Србије, након чега се део окупљених упутио у шетњу Булеваром краља Александра до Правног факултета, па Улицом Илије Гарашанина до Таковске и РТС-а, а други до јавног сервиса спустио директно Таковском.

          Када су се те две колоне спојиле, формиран је најављени "прстен око РТС-а".

          На почетку колоне која је прошла Булеваром краља Александра био је велики транспарент "Србија против насиља", што је и мото четвртог скупа који се одржава по јакој киши, док је иза њега ишао камион са разгласом.

          На протест "Србија против насиља" су позвале опозиционе Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана и други, али је наглашено да протест није страначки.

          Окупљени скандирају "Вучићу одлази", а претходно су се чули и захтеви за укидање плаћања претплате за јавни медијски сервис.

          На почетку колоне која је прошла Булеваром краља Александра је велики транспарент "Србија против насиља", што је мото и четвртог скупа.

          Уз државне заставе, окупљени носе и транспаренте којима се позива на испуњење захтева протеста, а међу којима највише њих којима се тражи укидање националних фреквенција за телевизије Пинк и Хепи.

          Протестом се тражи смењивање чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина, гашење штампаних медија и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи са којих се, према тврдњама организатора, "шири мржња, насиље и страх", као и укидање емисија које промовишу насиље.

           (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари