ССП: Ако ће километар метроа коштати 110 милиона евра – то ће бити пљачка

„СИНИША МАЛИ И ГОРАН ВЕСИЋ СУ ТВРДИЛИ ДА ЋЕ БГ-МЕТРО КОШТАТИ КАО СОФИЈСКИ“

* ССП навела да је Скупштина града Београда 2011. године, гласовима и власти и опозиције једногласно усвојила пројекат метроа чија би прва линија повезивала Земун и Устаничку улицу, а друга Видиковац и Карабурму, који би коштао 2,2 милијарде евра

___________________________________________________________________

       ГОРАН Весић је данас потврдио оно што Странка слободе и правде (ССП) тврди од старта: да план напредњачког метроа није посао века, већ пљачка века, саопштила је ССП.

       Како су навели из те странке, иако су Синиша Мали и Весић тврдили да ће београдски метро коштати колико и онај у Софији, а то је 45 милиона евра по километру, цифра од 4,4 милијарде евра, коју је заменик градоначелника данас изнео, подразумева да би километар коштао 110 милиона евра.

       "Додатак на цену од 65 милиона евра по километру је чак и за напредњачке стандарде невероватан", навели су из ССП.

       Они су навели да је Скупштина града Београда 2011. године, гласовима и власти и опозиције једногласно усвојила пројекат метроа чија би прва линија повезивала Земун и Устаничку улицу, а друга Видиковац и Карабурму, који би коштао 2,2 милијарде евра.

       "Метро би био финансиран средствима европских банака, ЕБРД и ЕИБ, као и новцем француске Владе, а градиле би га фирме које би посао добиле на међународном тендеру", навео је ССП.

       Једина добра вест, по њима, је та што ова власт која, како су написали, "једну улицу реконструише две године", неће успети ни да започне изградњу свог метроа.

       "Метро ће сачекати нову власт, која ће за упола нижу цену урадити метро који не спаја две ливаде, већ кључна градска насеља у којима живи највећи број Београђана", навео је ССП.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари