СзС: Вучић је издао наређење да се испред Председништва туче народ

„СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА БУДЕ БАРУТА – САМОВЛАШЋУ СЕ МОРА СТАТИ НА ПУТ“

        САВЕЗ за Србију (СЗС) оценио је да је председник Србије Александар Вучић дао наређење "да туку народ" припадницима Војске Србије (ВС) који су се испред Председништва у суботу сукобили са демонстрантима протеста "Један од пет милиона".

        "Александар Вучић бесрамно лаже да је о свему обавештен тек после поноћи, дакле неколико сати после срамног догађаја. А војници су злоупотребљени. Вучић их је понизио, ангажујући их да у цивилу пребијају свој народ и на тај начин их свео на ниво своје навијачке фаланге", наводи се у саопштењу Савеза за Србију.

        Тај савез је истакао да је Србија постала "буре барута" и оценио да је за све "грађанске сукобе који потресају Србију" искључиво одговоран Александар Вучић.

        "Таквом самовлашћу мора се стати на пут. Из политичког хаоса можемо да изађемо само поштеним изборима. Да би се то омогућило морају се испунити прецизни и јасни захтеви које смо изнели, а који су садржани у извештају Стручног тима протеста '1 од 5 милиона'", додаје се у саопштењу.

        Током протеста "Један од пет милиона" у суботу дошло је до инцидента када је нападнут један од организатора протеста Срђан Марковић.

        Марковић је оценио данас да у том инциденту нису учествовали само припадници јединице "Кобре" Војске Србије већ и приватно обезбеђење и затражио од Војске да саопшти ко је у суботу увече био дежурни официр и ко је наредио "брутално пребијање и пребацивање преко ограде".

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари