Тепић: Откуд оружје приватне фирме чији је представник Бранко Стефановић у скпадишту МУП?

ПОЗВАЛА ВУЧИЋА И МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ДА НА ТО ПИТАЊЕ „ХИТНО ОДГОВОРЕ“

* Потпредседница ССП упитала и министра трговине Расима Љајића "како је било могуће 2017. и до септембра 2018. године издати дозволу фирми ГИМ за трговину и извоз оружја ако се зна да је до септембра 2018. била регистрована под шифром делатности 4644, односно - трговина на велико порцеланом, стакленом робом и средствима за чишћење

____________________________________________________________________

        ПОТПРЕДСЕДНИЦА Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић позвала је данас председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и тужилаштво да хитно одговоре „како је могуће да оружје приватне фабрике ГИМ, чији је представник министров отац, Бранко Стефановић, буде смештено у складишту МУП-а на Авали“.

        Показујући фотографије сандука са пиштољима и пушкама на којима је сертификат компаније ГИМ, она је оценила да ти "докази" стварају "основану сумњу да се ради о оружју које МУП одузима грађанима како би било уништено, а уместо тога га по багателним ценама продаје компанији ГИМ која га потом препродаје за много већу цену".

        "Како је могуће да оружје приватне фабрике ГИМ, за коју ради отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, буде смештено у складишту МУП-а чији је први човек управо Небојша Стефановић", упитала је потпредседница Странке слободе и правде.

        Она је новинарима у Скупштини Србије показала и копију документа из ког се, како је навела, "јасно види да је Бранко Стефановић члан делегације фабрике ГИМ када је са партнерима из Саудијске Арабије требало да испослује трговину оружјем из фабрике Крушик".

        Упитала је и министра трговине Расима Љајића "како је било могуће 2017. и до септембра 2018. године издати дозволу фирми ГИМ за трговину и извоз оружја ако се зна да је то предузеће до септембра 2018. било регистровано под шифром делатности 4644, односно трговина на велико порцеланом, стакленом робом и средствима за чишћење".

        "Ово баш и не личи на стаклено и порцеланско оружје. Апсолутно сам сигурна да је ово сасвим довољан доказ да се тужилаштво коначно пробуди из зимског сна и почне да ради свој посао", навела је Мариника Тепић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари