Учесници протеста „Један од пет милиона“ почели да скандирају „бојкот, бојкот!“

НА БЕОГРАДСКИМ ПРОТЕСТИМА СЕ ПРВИ ПУТ ПОЈАВИЛИ И БЕЏЕВИ „БОЈКОТ“

* Један од организатора Миодраг Симовић: „Ова власт је гора од кабадахија и као што су и пре 200 година устали против њих наши преци - и ми поручујемо: Србија се умирити не може

:________________________________________________________________

        УЧЕСНИЦИ протеста "Један од пет милиона" у Београду су уз сканидрање "Нисте сами" завршили шетњу и протест испред хотела "Бристол" где су смештени војни пензионери од којих држава тражи да се иселе у други привремени смештај.

        "Само заједно можемо победити ово зло које је заробило државу", рекао је један од организатора протеста Миодраг Симовић.

        Он је казао да се од војних пензионера и војника научило шта значи у борби када ти од оног поред тебе зависи живот и када су људи један другоме ослонац.

        "Морамо бити заједно - сви војни пензионери, војници, доктори, таксисти, студенти..." рекао је Симовић наводећи да је актуелна власт "окупирала Србију“.

        Према његовим речима, врховну команду некада су чиниле војводе и регент Александар Карађорђевић Ујединитељ, а данас је врховни комадант Александар Вучић "разоритељ".

        „Ова власт је гора од кабадахија и као што су и пре 200 година устали против њих наши преци - и ми поручујемо: Србија се умирити не може", рекао је Симовић док су окупљени скандирали "бојкот".

        Војни пензионер Миле Делић изјавио је на протесту "Један од пет милиона" у Београду да се пензионерима "подмеће" да су они изабрали актуелну власт што је по њему немогуће доказати јер "ко је луд да гласа за онога ко га пљачка".

        Делић је пензионер који је 2016. вратио државну помоћ за пензионере у износу од 5.000 динара, јер је смањењем пензије држава од пензионера, како је рекао, "отела много више", те је на протесту показан увеличан чек од 5.000 динара за који су организатори рекли да представља "заставу слободе".

        Делић је на протесту пензионерима поручио да, ако изађу на предстојеће изборе, гласају против председника Србије Александра Вучића или бојкотују изборе.

        На протесту су први пут појавили беџеви са натписима "Бојкот", а окупљени су више пута узвикивали "Бојкот".

        Говорећи о проблемима војних пензионера који треба да се иселе из некадашњег хотела "Бристол" у наредни привремени смештај, Делић је рекао да је остало још неколико хиљада војних "бескућника" из земаља бивше Југославије који су остали без станова иако су их тамо где су некада живели откупили.

        Протест Један од пет милиона је вечерас почео нешто после 19 часова код теразијске чесме у Београду, а имао је за циљ, како је навео организатор, да покаже подршку и солидарност са војним пензионерима.

        Из Министарства одбране претходних дана позвали оне који су још у "Бристолу" да се одмах уселе у привремени смештај који им је обезбеђен и да им трајни не могу дати мимо закона.

        Удружење "Један од пет милиона" подсетило је вечерас да је протест који се одржава 38 по реду и да грађани протестују већ девет месеци.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари