Живковић: Део опозиције отворио преговоре о заједничком кандидату за председника Србије

ЗАКЉУЧЕНО ДА ТО НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ НИКО ОД ПОЗНАТИХ ЉУДИ ИЗ ПОЛИТИКЕ

* На састанку у просторијама Нове странке нису се појавили представници Удружене опозиције Србије и Двери

___________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Нове странке Зоран Живковић изјавио је да је на састанку опозиционих странака тема разговора била припрема за наредне изборе, заједнички услови за излазак, слобода медија, као и будућа децентрализација Србије.

         Живковић је за ТВ Н1 рекао да су на састанку отворене теме о заједничком кандидату на председничким изборима, са примарним закључком да то не треба да буде нико од познатих људи из политике, и о прављењу више коалиција за излазак на парламентарне изборе.

         "Не треба мешати неспојиво, јер тиме одбијамо један део бирача. Они који су против овог режима схватају да је то чист криминал, али не желе да гласају за некога ко је десничар", рекао је Живковић.

         Он је додао да се од позваних опозиционих странака на састанку у просторијама Нове странке јуче нису појавили представници Удружене опозиције Србије и Двери, као и да очекује "да се појаве на неком следећем састанку".

         Живковић је рекао и да бирачки спискови јесу проблем, али да је већи проблем оно што се дешава на бирачком месту, и око бирачких места.

         "Изборни систем не можемо да променимо пре избора, али наш циљ и понуда грађанима треба да буде да ћемо да променимо изборни систем", казао је председник Нове странке.

         Живковић је рекао и да је иницијатива "Не давимо Београд" дала предлог, који је прихваћен, да не могу да буду истовремено председнички и локални избори, и да не могу носиоци листа на локалу да буду људи који су на државним функцијама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари