Караџић: Ово је јалова освета, и ја и српски народ већ смо побједили – створена је Српска

„ОСВЕТА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА МЕНИ – СТАРЦУ – НЕ МОЖЕ НИШТА

* „Нисмо се предавали ни кад је било теже, па овако утамничен нећу престати да се борим за истину о нашој праведној борби у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа... Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у БиХ. Зато увијек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад свих нас - нашу Републику Српску

____________________________________________________________________________

          АДВОКАТ и члан тима одбране Радована Караџића, Марко Сладојевић, прочитао је поруку коју је послао први председник Републике Српске након пресуде.

          Караџић је осуђен на доживотну казну затвора, а одлука о томе где треба да служи казну тек треба да буде донесена.

          Сладојевић је рекао да је с Караџићем разговарао пола сата, те да му је за то време изнео неке ствари које је он записао.

          Поруку Караџића је прочитао у програму Радио-телевизије Републике Српске, а можете да је погледате у приложеном видео запису.

          Први председник Републике Српске Радован Караџић поручио је да су српски народ и он већ победили, да је створена Република Српска и да су Срби слободни у својој држави.

          "Жртва коју ја подносим мања је од других. Хиљаде младића је својим животима изградило Српску. Многи су послијератни инвалиди, а највећу жртву поднијеле су мајке чији су синови, често јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве", рекао је Караџић. Он је истакао да ова "јалова освета" Хашког суда њему, као старцу не може ништа.

          "Нисмо се предавали ни кад је било теже, па овако утамничен нећу престати да се борим за истину о нашој праведној борби у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа", навео је Караџић.

          Први председник Српске је рекао да у сваком рату, а нарочито грађанском "изроди почине злочине, које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала".

          "Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у БиХ. Зато увијек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад свих нас - нашу Републику Српску", поручио је Караџић.

          (РТРС)

     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари