Тепић: Тужилашто да се позабави и помоћницима и меценама Беливукове групе

ТВРДИ ДА СУ НЕКИ ИЗ ГРУПЕ 2017. У Н. ПАЗАРУ ОБЕЗБЕЂИВАЛИ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

* Навела да су два члана криминалне групе, Владимир Грек и Филип Јовановски, у децембру 2020. године запослени на неодређено време у ЈКП "Хигијена" у Панчеву, где су радили и за време бакљада које су, како тврди, организовали прошле године

_______________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИЦА Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић поновила је тврдње да су чланови групе Вељка Беливука били део личног обезбеђења председника Србије Александра Вучића током отварања атлетског стадиона у Новом Пазару 2017. и инаугурације исте године.

       На конференцији за новинаре у централи ССП, Тепић је поново изнела тврдње и да су чланови Беливукове групе, који су организовали бакљаде за време забране кретања 2020. године, запослени на неодређено време у ЈКП "Хигијена" у Панчеву.

       Група симпатизера Српске напредне странке (СНС) ометала је јуче Тепић док је испред просторија СНС у Панчеву давала изјаву новинарима о везама владајуће странке са криминалном групом, а на њу је бачена и жива кокошка.

       "Вучић је наочиглед свих послао своје јуришнике у Панчево, где сам се обратила испред просторија СНС да докажем ту везу. Додатна трагедија је да опозициони политичари не могу више да говоре ни на јавној површини", казала је она.

       Позивајући се на фотографије као доказе, Тепић је навела да су Вучића током отварања атлетског стадиона у Новом Пазару 2017. чували чланови групе Вељка Беливука, чији су припадници нЕдавно ухапшени и осумњичени за тешка кривична дела.

       Додала је да су два члана те криминалне групе, Владимир Грек и Филип Јовановски, у децембру 2020. године запослени на неодређено време у ЈКП "Хигијена" у Панчеву, где су радили и за време бакљада које су, како тврди, организовали прошле године.

       "До пре шест дана су били братија, а сад су на робији", рекла је она.

       Она је питала због чега је Вучић ћутао на снимке који су недавно емитовани на ТВ Пинк, а према којима се, како је навела, јасно закључује да ће неки људи бити убијени.

       "Колико би живота било спасено да Вучић није ћутао (...) Када је Вучић угрожен, онда могу да се суоче с криминалом, а када за нас организују бакљаде и оно што се десило јуче, онда нема везе", нагласила је Тепић.

       Тепић је истакла да Вучић треба да буде део истражног поступка због тих веза и позвала тужилаштво да се позабави свима који у били саучесници тој криминалној групи, "помоћницима, чуварима, меценама и ктиторима".

       (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари