Западне санкције знатно убрзале развој руског домаћег туризма

САМО ТУРСКА ЗА ПОЛА ГОДИНЕ ПРИМИЛА 2,6 МИЛИОНА РУСКИХ ТУРИСТА, ЕМИРАТИ 800.000...

 

* Немачки лист Die Welt: «Затворили смо им улазак, увели им максималне санкције у читавој светској историји, укинули им све што је било могуће а они не само да се развијају, већ се усуђују да се радују и одмарају“

Једна од кримских плажа

* Руси радо путују у свој Краснодарски крај и на Крим. Због затворених аеродрома на југу Русије смањен је авио-саобраћај, али народ ипак путује «на Југ» аутомобилима и возовима, где их, узгред, дочекује и гостопримљива Ростовска област. Такође путују у Абхазију која је у време СССР-а била веома популарно место за одмор, на Балтик, Бајкал, у Карелију и тзв. «Златни прстен»

_____________________________________________________________

           НОВИНАРИ из Немачке изненада с ужасом откривају да милиони руских туриста настављају... да путују.

           Према подацима листа Die Welt, Руси преферирају да истражују свој простор и посећују тропске и топле земље.

           Чудни су то неки Европљани. Сами су санкцијама руским држављанима ограничили путовања – праве им проблеме са визама, резервацијама соба и путовањима. Медији извештавају да им одузимају аутомобиле, фотоапарате и личне ствари: «Затворили смо им улазак, увели им максималне санкције у читавој светској историји, укинули смо им све што је било могуће а они не само да се развијају, већ се усуђују да се радују и одмарају» — пишу коментатори овог немачког листа.

           Шта сте хтели то сте и добили!

           Број туриста из Русије који обилазе «егзотичне» земље порастао је у 2023. години за 1000 посто (!) у поређењу са првих шест месеци прошле године.

           Првих пет су: Турска, Уједињени Арапски Емирати, Тајланд, Египат, Шри Ланка и Малдиви.

           Турска је у првом полугодишту примила 2,6 милиона туриста из Русије - око 800.000 руских туриста директним летом без «виза» лете у некада непознате УАЕ, а сад се «отворио» и Тајланд.

           Руси воле да путују у свој Краснодарски крај и на Крим. Због затворених аеродрома на југу Русије смањен је авио-саобраћај, али народ ипак путује «на Југ» аутомобилима и возовима, где их, узгред, дочекује и гостопримљива Ростовска област.

           Такође: Руси путују у Абхазију која је у време СССР-а била веома популарно место за одмор, на Балтик, Бајкал, у Карелију и тзв. «Златни прстен».

           Одмор у својим земљама не преферирају само у Русији.

           Око 58 посто Американаца никад није добило пасош за путовање у иностранство. Слично  је и са Кином која се простире на 5 временских зона.

           Наравно. Већ смо говорили да светски медији с времена на време објављују приче странаца који су «ризиковали да путују у страшну државу Russia». Они своје сународнике «шокирају» причама да се у Русији «посвуда баш и не налазе тенкови и агенти КГБ», већ срећни и задовољни људи.         

           Зато ЕУ бесни: кажу, увели смо им толико санкција, а они «не пропадају» и још смеју да се забављају.

           Будале! Руси ће и без вас преживети. А ви без нас?

           https://vk.com/video-99173315_456254038

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари