Боцан-Харченко: Хил према Србији наступа у добро познатом америчком неоколонијалном стилу

„А МОСКВА И БЕОГРАД ДЕЛИМА ДОКАЗУЈУ ПАРТНЕРСТВО УПРКОС ЗАПАДНИМ ИНТРИГАМА“

* Поводом најновије изјаве америчког амбасадора Кристофера ХИЛА рекао: Кренуо је од лажне тезе о наводно негативном утицају Москве на Београд и о томе да Русија ни на који начин не помаже Србији. Па је онда демантовао своје речи, назвавши хипотетичко увођење санкција од Београда "горком пилулом". Што се каже, дао је шах-мат, али сам себи

____________________________________________________________

         АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да Москва и Београд делима доказују партнерство упркос западним интригама, те поручио да Запад неће успети да наруши односе две земље.

         - Упркос интригама западних злонамерника, Русија и Србија ће наставити да граде узајамно корисно стратешко партнерство - не на речима, него на делу, да доказују његову вредност, моралну и материјалну - рекао је Боцан-Харченко, реагујући на изјаву амбасадора САД у Србији Кристофера Хила да ће Србија морати да донесе одлуку у вези са санкцијама Русији јер због неувођења плаћа високу цијену.

         Он је нагласио да се Хил забунио јер је кренуо од погрешне информације да Москва негативно утиче на Београд, преноси РТ Балкан.

         - Кренуо је од лажне тезе о наводно негативном утицају Москве на Београд и о томе да Русија ни на који начин не помаже Србији. Па је онда демантовао своје речи, назвавши хипотетичко увођење санкција од Београда "горком пилулом". Што се каже, дао је шах-мат, али сам себи - прецизирао је руски амбасадор.

         Боцан-Харченко је истакао да Сједињене Америчке Државе у својој добро познатој неоколонијалној традицији расправљају о добробитима за Србију.

          - Амбасадор САД у Београду, у најгорим традицијама неоколонијалног приступа који је својствен Вашингтону, ових дана је почео да расправља о томе шта је исправно за Србију, а шта није - истакао је Боцан-Харченко и додао да то и није испало добро.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари