Боцан-Харченко: Срби не могу да замисле да Србија буде на страни оних који воде русофобну политику

ОЦЕНИО ДА ЈЕ НЕСВРСТАВАЊЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ САНКЦИЈА – ЧВРСТА И НЕПОКОЛЕБЉИВА ПОЗИЦИЈА

* За ТВ канала "Русија-24" поводом телефонског разговора Путин-Вучиће рекао: Москва уочава напредак и динамику у свим областима сарадње са Србијом

* Још је додао: „Дијалог председника се развијао и развијаће се у континуитету, на редовној основи, веома садржајно, у специфичним економским аспектима“

______________________________________________________

         РУСИЈА уочава напредак и динамику у свим областима сарадње са Србијом, изјавио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко у емисији ТВ канала "Русија-24".

       "Што се тиче сарадње у ширем смислу, прво развијамо и наставићемо политички дијалог. Јучерашњи телефонски разговор наших председника је најбоља потврда тога. И њихов дијалог се развијао и развијаће се у континуитету, на редовној основи, веома садржајно, у специфичним економским аспектима. Можемо истаћи даљи рад руских железница, даљи рад Гаспром њефти, енергетских машина", рекао је руски амбасадор у Србији, преноси агенција ТАСС.

       Навео је и да нема прекида у развоју сарадње Москве и Београда.

       "Желим још једном да истакнем да последњих месеци чак није било ни прекида у развоју и реализацији великих пројеката", поручио је Боцан-Харченко и додао да се Србија не придружује санкцијама које су увеле западне земље Русији.

       Оценио је да је та позиција чврста, непоколебљива и додао да то несврставање са антируским мерама, има моралну и политичку компоненту.

       "Узимајући у обзир наше посебне везе, духовну сферу, блискост међу нашим народима овде у принципу не могу да замисле како Србија може да буде на страни оних који воде русофобичну политику", рекао је руски амбасадор.

       Поред тога, руски амбасадор у Србији је напоменуо да је јавност Србије позитивно прихватила споразум о испоруци руског гаса у земљу.

       (Танјуг)

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари