Боцан-Харченко: Запад је `европски пут` условио са три Србији апсолутно неприхватљива захтева

НАГЛАСИО ДА ЈЕ УВЕРЕН ДА ЋЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ И ДАЉЕ БИТИ ПРОТИВ САНКЦИЈА РУСИЈИ

Александар Боцан-Харченко

* „То су придруживање антируским санкцијама, признавање независности Косова и смањење веза са руководством Републике Српске

* „Вучићево одбацивање антируских мера веома је стабилно и принципијелно“

_________________________________________________________

       АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је уверен ће председник Србије Александар Вучић остати при својој политици одбацивања било каквих санкција Русији.

       „Питање притисака и покушаја да се примора Београд да окрене леђа Русији постоји и постојаће, али на основу Вучићевих званичних изјава и да кажем личну ствар, на основу контаката са њим (Вучићем) постоји разлог да се каже да је Вучићев приступ одбацивања антируских мера веома стабилан и принципијелан и има разлога да очекујемо да ће се тако наставити", рекао је Боцан-Харченко за телевизију Русија-24.

       Према његовим речима, Вучићев став је сасвим јасан и дефинитиван у контексту линије коју Србија води стратешки, дугорочно и коју Србија није напустила, укључујући улазак у Европску унију и наставак приступних преговора.

       "Друга ствар је што је Запад све захтеве за европски пут Београда свео на три (захтева): придруживање антируским санкцијама, признавање независности Косова и смањење веза са руководством Републике Српске", рекао је Боцан-Харченко.

       Он је истакао да су то захтеви који су најосетљивији и апсолутно неприхватљиви за Београд.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари