Борељ Русију назвао „фашистичком“; Захарова: „Недопустиво и одвратно!“

РЕКАО И ДА РФ ИМА „ФАШИСТИЧКИ РЕЖИМ“, ПА ПОКУШАО ДА СВЕ СВАЛИ НА ПРЕВОДИОЦА

Марија Захарова

* Марија ЗАХАРОВА: „Русија располаже видео-снимком који потврђује да је Жозеп Борељ тако говорио, да је себи дозволио такве речи о нашој земљи. А онда је још натерао неке око себе да лажу да се то није догодило!“

__________________________________________________________

       ПОРТПАРОЛКА Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова назвала је речи шефа европске дипломатије, Жозепа Бореља, о Русији као „фашистичкој земљом” неприхватљивим и одвратним.

       Наступшивши на Источном економском форуму (ВЕФ), у расправи „Многа лица истине: Како победити у информационом рату?“, прво је навела да је Борељ рекао:

       „Данас се састајемо у оквиру приступних преговора са представницима Украјине. Још немамо конкретан план како да победимо фашистичку земљу и њен фашистички режим“.

Жозеп Борељ

       Нагласила је потом: „Буквално је тако рекао. Он је то рекао дословно, а потом је покушао да се дистанцира и да све свали на преводиоца. Његови асистенти су неколико сати касније покушали да `грешку` припишу преводиооцу, али су закаснили јер се снимак већ проширио интернетом“.  

       Захарова је проглашавање Русије за „фашистичку земљу“, а њене власти за „фашистички режим“ назвала и одвратним изласком из легитимног поља.

       „И Русија располаже видео-снимком који потврђује да Борељ тако говорио, да је себи дозволио такве речи о нашој земљи. А онда је још натерао неке око себе да лажу да се то није догодило!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари