Калабухов: Још траје удружени западњачки подухват подривања Дејтонског споразума

НАГЛАСИО ДА МОСКВА НИКАДА НИЈЕ ТРАЖИЛА УБРЗАВАЊЕ ОТПЛАТЕ МИЛИОНСКОГ ДУГА БиХ ЗА ГАС

Игор Калабухов

* Амбасадор РФ Игор КАЛАБУХОВ: „Испаде из Сарајева против Русије инспиришу поједине западне амбасаде. То се ради искључиво ради скретања пажње шире јавности с постконфликтног удруженог западњачког подухвата, те ради пребацивања одговорности за трајну кризу у земљи која се подржава у властитим политичким интересима

_________________________________________________________

       АМБАСАДОР Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов рекао је да је БиХ била и остала пријатељска земља за Русију, али да постоје непрекидни покушаји појединих функционера БиХ да властите грађане доведу у заблуду лажним нагађањима о наводној негативној улози Русије у БиХ.

       Калабухов је у ауторском тексту за сарајевско "Ослобођење" истакао да посебно забрињава чињеница да се такве неутемељене изјаве злонамерно инспиришу унутар појединих западних амбасада у Сарајеву.

       Према његовим речима, то се ради искључиво ради скретања пажње шире јавности с постконфликтног удруженог западњачког подухвата, усмјереног на подривање Дејтонског мировног споразума, те пребацивања одговорности за трајну кризу у земљи која се подржава у властитим политичким интересима.

       - Све ове неоригиналне фантазије, ма колико би то желели наши западни "партнери", ни на који начин неће наштетити вековним пријатељским везама вишенационалних народа Русије и БиХ - нагласио је Калабухов и додао да је Русија увек била ту да пружи руку БиХ у најтежим временима, као и да ће тако бити и у будуће.

       Руски амбасадор је подсетио да је његова земља наставила да снабдева БиХ природним гасом у ратном периоду, 1992-1995. године, као и да никада није инсистирала на убрзавању отплате вишемилионског дуга, пристајући на услове који одговарају БиХ и који ће се, како је навео, отплатити за 250 година.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари