Лавров: „Отров“ у организму Наваљног није нађен у клиници „Шарите“ већ у лабораторији Бундесвера

УПОЗОРИО ДА ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВ ТОН ПРЕМА РУСИЈИ КОЈИ НЕКИ У НЕМАЧКОЈ СЕБИ ДОЗВОЉАВАЈУ

* Представницима Асоцијације европског бизниса у Русији рекао: „Надам се да је тај тон аномалија која ће проћи и да не одражава истински став Немаца према Русији“

__________________________________________________________________________

       ЛЕКАРИ берлинске клинике „Шарите“ нису пронашли трагове бојних отрова у крви Алексеја Наваљног, то је већ учињено у лабораторији Бундесвера, изјавио је Сергеј Лавров.

       Руски министар спољних послова је подсетио да су руски лекари у Омску својим немачким колегама ставили резултате свих тестова које су извршили, као и извештаје о свему што су урадили спасавајући Наваљног.

       Још је указао: „Супруга Наваљног је потписала документ којим је преузела на себе све последице његовог превоза у Немачку, јер наши лекари нису били сигурни да је то безбедно. Они нису пронашли трагове никаквог отрова у организму Наваљног. Нису ни у клиници „Шарите“, а још увек не знамо да ли су Французи и Швеђани – који тврде да је отров нађен - сами урадили такве тестове или су им Немци дали резултате своје анализе“.

        Лавров се срео са представницима Асоцијације европских фирми у Русији (АЕБ).

       Скренуо им је пажњу на неприхватљивост тона који неки представници руководства Немачке себи дозвољавају у разговору са Москвом:

       „Надам се да ће та аномалија проћи и да не одражава истински став Немаца према Русији“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари