Лавров због короне у самоизолацији, одложене и његове посете Сарајеву, И. Сарајеву и Београду

УТВРЂЕНО ДА ЈЕ БИО У КОНТАКТУ СА ЛИЦЕМ ПОЗИТИВНИМ НА КОРОНАВИРУС

* Министарство иностраних послова РФ: „Министар се осећа добро, али ће због контакта са зараженом особом, наредних дана бити у самоизолацији. Сви раније планирани сусрети Сергеја Лаврова одложени су за касније датуме“

________________________________________________________________

       МИНИСТАР иностраних послова Сергеј Лавров – зато што се показало да је био у контакту са лицем које је било  позитивно на тесту на коронавирус – привремено отказао све радне активности и посете.

       Прес-служба Министарства иностраних послова РФ је овим поводом објавила: 

       „Министар се осећа добро, али ће због контакта са особом зараженом коронавирусом, наредних дана бити у самоизолацији. Сви раније планирани сусрети Сергеја Лаврова одложени су за касније датуме“.

       Ово значи да шеф дипломатије РФ не долази у најављене посете Сарајеву, Републици Српској (Источном Сарајеву) и Београду.

       Руски министар здравља Михаил Мурашко 22. октобра је такође морао у карантин након што се показало да је на корону позитиван једног од чланова његове породице.

       Поглавар РПЦ Кирил је 8. октобра отишао у карантин након контакта са болесним од ковид-19. Међутим, његов тест је (наредног дана) био негативан.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари