Москва: НАТО схвата да ће затварање Балтика за Русију значити затварање за све земље

ОШТЕЋЕЊЕ ГАСОВОДА ИЗМЕЂУ ФИНСКЕ И ЕСТОНИЈЕ НЕКИ ПОКУШАВАЈУ ДА ПОДМЕТНУ РУСИЈИ

* Заменик министра иностраних послова РФ Александар ГРУШКО: Затварањем Балтика прете само лаки западни политичари. То су њихове жеље, њихови снови, али апсолутно неосновани. Свако ко покуша да те снове преточи у неке практичне радње мора бити свестан свих негативних последица до којих могу да доведу

______________________________________________________________

            НАТО схвата да би затварање Балтичког мора за Русију значило затварање за све земље – изјавио је заменик министра иностраних послова Руске Федерације Александар Грушко.

            У једној од пауза Евроазијског економског форума у ​​Верони, упозорио је да Балтичко море никада неће постати унутрашње море НАТО-а.

            Нагласио је да „затварањем Балтика“ прете само „лаки западни политичари“. И додао:

            „То су њихове жеље, њихови снови, али апсолутно неосновани. Свако ко покуша да те снове преточи у неке практичне радње мора бити свестан свих негативних последица до којих могу да доведу“, рекао је Грушко.

            Тако је претио летонски председник Едгарс Ринкевичс „ако се докаже умешаност Москве у оштећење гасовода Балтикконектор између Финске и Естоније“.

            Гасовод Балтикконектор је 8. октобра искључен због цурења. Мико Симола, портпарол финске централне криминалистичке полиције, рекао је 11. октобра да су истражитељи пронашли „спољне трагове“ на морском дну у области где је гасовод оштећен.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари