Москва забранила улазак у Русију целом врху САД: Бајдену, Харис, Блинкену, Остину…

НА КОМПЛЕТИРАНОЈ РУСКОЈ СТОП-ЛИСТИ САДА СУ 963 АМЕРИЧКА ЗВАНИЧНИКА И ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ

* На листи је и познати амерички глумац Морган Фриман коме је сада доживотно забрањен улазак у Русију. Он је у септембру 2017. снимио видео-поруку у којој оптужује Русију за заверу против Сједињених Држава и позива на борбу против ње

______________________________________________________

       МОСКВА је забранила улазак у Русију 963 држављана САД, укључујући потпредседницу Камалу Харис.

       Министарство иностраних послова РФ објавило је Американаца који више неће моћи да уђу у Русију.

       На руској стоп-листи су водећи политичари и други званичници, али не само они.

       Још од 15. марта на њој су: амерички председник Џо Бајден, државни секретар Ентони Блинкен, министар одбране Лојд Остин и председник Здруженог штаба Оружаних снага САД Марк Мили.

       Руско МИП је комплетираној стоп-листи додало објашњење: „Наше контрасанкције су изнуђеног карактера и имају за циљ да натерају владајући амерички режим, који покушава да наметне неоколонијални светски поредак заснован на правилима остатку света, да промени своје понашање, признајући нове геополитичке реалности“.

       Поновило је да Москва не тражи конфронтацију и да је „отворена за искрен дијалог уз узајамно поштовање“. Такође: да  Русија одваја амерички народ, према коме се односи с поштовањем, од власти САД које подстичу русофобију“.

       На комплетираној листи је, иначе, и познати амерички глумац Морган Фриман коме је сада доживотно забрањен улазак у Русију.

       Он је у септембру 2017. снимио видео-поруку у којој оптужује Русију за заверу против Сједињених Држава и позива на борбу против ње.

       На листи је и филмски продуцент и извршни директор студија за анимацију „Дриворкс анимација” Џефри Каценберг.

        Врата Русије су, међутим, и даље отворена Арнолду Шверценегеру иако је у марту снимио видео-поруку у којој позива руског председника Владимира Путина да прекине специјалну операцију и оптужује руске власти за погоршање ситуације у Украјини.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари