Пољански: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију захтева за признавање геноцида

ОЦЕНИО ДА ЈЕ У ГС УН УСВОЈЕНИ ДОКУМЕНТ НЕУВЕРЉИВ И „ПОТПУНИ НЕУСПЕХ“

Дмитриј Пољански

* Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј ПОЉАНСКИ: То ће бити једина стварна последица злонамерног потеза Бошњака и оних који их подржавају. Ти докуменати скупљају прашину "у ормарима многих", а нееће се свидети Западу

______________________________________________________________

          РЕЗОЛУЦИЈА Генералне скупштине УН о Сребреници је неувјерљива, а резултат гласања о њој је потпуни неуспех и сада постоје сви разлози да се очекују додатне сличне иницијативе од којих се многе, очигледно, неће свидети Западу, истакао је први заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.

          - Веома лош резултат за оне које су кроз Генералну скупштину гурали резолуцију о догађајима у Сребреници прије 30 година: 84 гласа као резултат бројних месеци напора, узимајући у обзир да је између 65 и 70 гласова готово загарантовано за Запад и његове сателите. То је заиста неуспех - написао је Пољански на Телеграму.

          Он је навео да резолуције Генералне скупштине које имају такву врсту подршке, чак и ако су усвојене, делују врло неуверљиво.

          - Једина стварна последица злонамерног потеза Бошњака и оних који их подржавају је отварање Пандорине кутије "геноцидних" докумената који скупљају прашину "у ормарима многих" - нагласио је Пољански.

          Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

          Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Председништа БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари