Противотров за „тровање Наваљног“: Лавров примио делегацију Алтернативе за Немачку

МОСКВА ПОКАЗАЛА ДА АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ВИШЕ НЕЋЕ ПОДМЕТАТИ И „ДРУГИ ОБРАЗ“

* Руски министар се срео са посланицима из редова те партије  Тином Крупалом и Армином-Паулом Хампелом. Пред камерама им је рекао: «Драго ми је што могу да у Министарству иностраних послова Русије поздравим руководство партије Алтернатива за Немачку. Жао ми је што  господин Гауланд није из здравствених разлога могао да овде данас буде са нама»

* Алтернатива (AfD) има трећи по бројности посланички клуб у Бундестагу, а залаже се за иступање Немачке из ЕУ. Доследно је против глобализма и међународне хегемоније Сједињених Држава. АфД се залаже и за „породичне и традиционалне вредности“, а њени представници су посетили „руски Крим“

_______________________________________________________

       МОСКВА је вратила Ангели Меркел са каматом за прљаву игру са тобожњим тровањем руског опозиционара Алексеја Наваљног.

       Мило за драго.

       Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров примио је делегацију немачке парламентарне странке Алтернатива за Немачку, која је најрадикалнија опозиција Меркел и њеној влади у Бундестагу.

       Руски министар се срео са посланицима из редова те партије  Тином Крупалом и Армином-Паулом Хампелом. Пред камерама им је рекао:

       «Драго ми је што могу да у Министарству иностраних послова Русије поздравим руководство партије Алтернатива за Немачку. Жао ми је што  господин Гауланд није из здравствених разлога могао да овде данас буде са нама».

       Лавров је званичном Берлину овим сусретом показао: ако немачко руководство себи дозвољава контакте са представницима радикалне и „несистемске опозиције“, и ми ћемо такође почети да контактирамо са парламентарном партијом која вам није по вољи, па да видимо како вам се свиђа.

       Алтернатива има трећи по бројности посланички клуб у Бундестагу, а залаже се за иступање Немачке из ЕУ. Доследно је против глобализма и међународне хегемоније Сједињених Држава.

       АфД се залаже и за „породичне и традиционалне вредности“, а њени представници су посетили „руски Крим“.

       Приликом формирања коалиција у Берлину или у било којој од немачких земаља, друге странке се увек удружују против АфД, означавајући је као „ултрадесничарску“, „опасну“ и „популистичку“. У арсеналу им је још десетак негативних епитета, укључујући „профашистичка“ „исламофобна“, „етнонационалистичка“...

       Немачки либерали се према АфД односе слично као амерички према Доналду Трампу.

       Само, иза Алтернативе су већ милиони бирача стоје иза АфД.

       Лавровљев сусрет са гостима из Берлина својеврсни је противотров у двострукој улози: помоћи ће АфД у даљем освајању позиција и сигнализирати Меркеловој да јој Москва више неће „подметати и други образ“.

       У сваком случају, Лавров је својим гостима рекао: „Накупило се много озбиљних проблема који се и даље умножавају. Зато дијалог по свим линијама - међувладин, међупарламентарни и међудруштвени - има посебан значај“.

       Тачније, оволико је Крупалу и Хампелу рекао пред русским и немачким новинарима, а тек је уследило главно. Иза затворених врата…  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари