Русија оптужила САД и Немачку за умешаност у опозиционе демонстрације у Москви

ЗАХАРОВА: АМБАСАДА САД БИЛА УКЉУЧЕНА У СВЕ ШТО СЕ ДОГАЂАЛО И ПРЕ И ПОСЛЕ 3. АВГУСТА

Део увежбаног репертоара

* За пример навела публикацију Deutsche Welle  на руском са позивом Московљанима за изађу на протестну акцију 3. августа. Још је додала: „На жалост, мораћемо да немачкој страни предочимо и своју забринутост – јер се ради о медију са дрежавним финансирањем – и практичне мере које ћемо предузети“

* ФАКТИ: Ако су Американци и Немци директно уплели своје прсте у московске протесте против Путина – чиме ли се у Београду баве њихове дипломате и „дипломате“? Мало је вероватно да нас воле мање од Руса...

____________________________________________________________________

        МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије званично ће упозорити САД и Немачку да су се дипломатски сарадници њихових амбасада, као и неки државни медији, мешали у унутрашње ствари РФ поводом опозиционих демонстрација у Москви 3. августа.

        Ово је најавила портпаролка руске дипломатије марија Захарова..

        Она је телеканалу „Россия-1“ рекла тим поводом и ово:

        „Мислим да ће руководство САД бити веома зачуђено кад види како се његове дипломате мешају у унутрашње ствари Русије“.

        Подсетивши на бројне америчке оптужбе да се Русија мешала у унутрашње ствари САД поводом председничких избора 2016-те на којима је Доналд Трамп Победио Хилари Клинтон, Захарова је у наставку рекла:

        „Америчка амбасада уРусији била је укључена у неодобрене акције 3. августа у Москви. Амбасада САД на најактивнији начин била укључена у све што се догађало и до суботњег протеста и након њега. Московска амбасада САД је, поред осталог, објавила маршруту такозване `шетње`. Још је – по минутима – навела кад ће се шта догађати: у колико сати ће све почети и када завршити. На самом њеном крају била је молба да  не ићи том маршрутом. Али, 90 одсто информације и позивало на прикључивање `шетњи`. Посебно је била активна портпаролка амбасаде која се упустила у јавно коемнтарисање незаконитог митинга“.

Марија Захарова

        Америчком врху, а нарочито његовим дипломатама у Москви, Захарова је предочила:

        „Ви само компромитујете људе који излазе на улице и износе шта мисле о будућности Русије. Ви их уваљујете“.

        Захарова је прецизирала да је међу западним државним медијима који су се мешали у унутрашње ствари Русије била и немачка радио-телевизијска компанија Deutsche Welle.

        „Феноменалним омањивањем“ Deutsche Welle  назвала је његову публикацију на руском са позивом Московљанима за изађу на протестну акцију 3. августа. Још је додала:

        „На жалост, мораћемо да немачкој страни предочимо и своју забринутост – јер се ради о медију са дрежавним финансирањем – и практичне мере које ћемо предузети“.

        Захарова није открила на који начин се амбасада Немачке у Москви ангажовала поводом демонстрација за које опозиција није ни тражила но добила одобрење власти за одржавање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари