Захарова: САД неће успети да избегну одговорност за умешаност у тероризам против Руса

ОЦЕНИЛА ДА ЈЕ АМЕРИКА ПОСТАЛА СТРАНА У СУКОБУ И ДА ХУШКА УКРАЈИНУ

* Доњецк је 15. децембра подвргнут најјачем гранатирању од почетка сукоба у Донбасу (2014. године). Украјинска војска је испалила 40 пројектила из вишецевног ракетног бацача „Град на два дела главног града ДНР

_________________________________________________________

       ВАШИНГТОН неће успети да избегне одговорност за америчку умешаност у терористичке акције против Руса, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова.

       Према њеним речима, украјинска војна команда инспирисана подршком Сједињених Држава, готово да планира да удари по критичној инфраструктури Подмосковског региона. Међутим, САД, које су заправо постале страна у сукобу, неће моћи да избегну умешаност у терор који је кијевски режим покренуо против цивилног становништва Русије.

       Захарова је нагласила да серију напада украјинских диверзаната на руске градове и насеља, укључујући ракетни напад на град Клинци у Брјанској области 13. децембра, спроводи режим из Кијева уз одобрење Сједињених Држава, које га снабдевају и сателитским обавештајним подацима.

       Доњецк је 15. децембра био подвргнут најјачем гранатирању од почетка сукоба у Донбасу (2014. године). Украјинска војска је испалила 40 пројектила из вишецевног ракетног бацача „Град“ на два дела Доњецка.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари