Младић уочи октобарских избора: Српска се мора сачувати по сваку цену

„У ЊЕНЕ ТЕМЕЉЕ СУ УГРАЂЕНИ ЖИВОТИ 30.000 НАЈБОЉИХ СИНОВА И КЋЕРИ СРПСКОГ НАРОДА“

* Ратни командант Војске РС прихватио да буде почасни председник Организацији старешина ВРС

_______________________________________________________________________________

          РАТНИ командант Главног штаба Војске Републике Српске (ВРС) Ратко Младић приступио је Организацији старешина ВРС и поручио да се Српска мора очувати по сваку цену, јер су у њене темеље уграђени животи 30.000 најбољих синова и кћери српског народа.

         Председник ове организације Милован Милутиновић пренео је на конференцији за новинаре у Бањалуци да је Младић поручио да је обавеза свих политичара и патриотских снага да се одупру свим облицима угрожавања Републике Српске и њених институција.

         Он је пренео и да је Младић истакао да се мора водити брига о борачким категоријама, породицама погинулих и несталих, као и старешинама који су стварали и одбранили Српску.

         Милутиновић је прецизирао да је Младић прихватио да у наредном периоду буде биран за почасног председника те организације.

         "Младић је навео да то не ради ради себе, већ због подршке циљевима дефинисаним Статутом Организације старешина ВРС и потребом окупљања патриотских снага око основних циљева и обавеза усмерених очувању Српске и повећању бриге за породице погинулих, ратне војне инвалиде, борце и старешине који су дали несебичан допринос", истакао је Милутиновић.

         Према његовим речима, Младић је поручио - "Нека живи Српска".

         Милутиновић је на конференцији за новинаре истакао и да је недопустиво мешање страног фактора у политичка и изборна дешавања у Српској и БиХ, те да након приступања Младића очекују бурне реакције удружења из Федерације БиХ, али и притисак међународних кругова.

         "Нећемо се освртати на то. Сматрамо да је Младић, као први војник ВРС, заслужио да се нађе у нашој организацији. То нам је част и задовољство и ми га се не одричемо", поручио је Милутиновић.

        (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари