Ђукановић Кривокапићу, Абазовићу и Бечићу: Не браните ви Црну Гору од мене

ПОРУЧИО ИМ ДА НЕЋЕ ДА ИМ БУДЕ САУЧЕСНИК У ПОДРИВАЊУ СИСТЕМА И ИНСТИТУЦИЈА

* Министар финансија и социјалног старања Милојко СПАЈИЋ навео да је због одлуке Ђукановића да врати на поновно одлучивање законе које је донела Скупштина 29. децембра, сада нелегално 99 одсто привредних субјеката у Црној Гори

_______________________________________________________

       МОНТЕНЕГРИНСКИ председник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је лидерима парламентарне већине да им неће бити саучесник у њиховом "противправном поступању" и доношењу одлука у Скупштини без кворума.

       Ђукановић је навео да се мимо законске процедуре не може потврдити мандат новом посланику без претходно позитивног мишљења Државне изборне комисије.

       Он је навео да лидери парламентарне већине треба да поштују уставне надлежности да би добили нормалну кохабитацију.

       "Нису ваљда (премијер Здравко) Кривокапић и лидери већине, који су се хорски огласили, очекивали да ћу бити саучесник у њиховом противправном поступању и даљем подривању система и државних институција", написао је Ђукановић на Твитеру.

       Оценио је да лидери парламентарне већине нису позвани да суде да ли је прекршио Устав и да то треба да провере пред надлежном институцијом - Уставним судом.

       Ђукановић наводи да су лидери парламентарне већине о радничким правима и другим последицама по банкарски и економски систем морали да брину када су "бесправно доносили одлуке" и да је "демагошки покушај" да њега окриве за то.

       "И не браните ви Црну Гору од мене", поручио је Ђукановић.

       Након што је Ђукановић у суботу вратио на поновно одлучивање законе које је Скупштина донела 29. децембра, међу којима је и Закон о измјенама и допунама Закона о слободи вероисповести, Кривокапић је поручио да црногорски председник не дозвољава мирну транзицију власти и да наставља државу да третира као свој феуд.  

       Црногорска министарка здравља Јелена Боровић саопштила је да је Ђукановић одбијањем да потпише измене Закона о здравственој заштити, "наставио да урушава здравствени систем Црне Горе".

       Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић навео је да је због одлука Ђукановића да врати на поновно одлучивање законе које је донела Скупштина 29. децембра, сада нелегално 99 одсто привредних субјеката у Црној Гори.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари