Кривокапић: Атак на имовину СПЦ кренуо је са формирањем „Црногорске православне цркве“

„НЕКО ЈЕ БИО НАУМИО ДА ЛИЧНИМ СТАВОМ И ГУМИЦОМ ПРОМИЈЕНИ СТАТУС ЦЕТИЊСКОГ МАНАСТИРА

У Тирани са Ангелом Меркел и

"западнобалканским премијерима"

* „Зна се да у историји Црне Горе постоје такозване тапије, од Црнојевића па на овамо, које говоре о томе чије је власништво Цетињски манастир. Атак на имовину је кренуо већ са формирањем те такозване Црногорске православне цркве, чији је једини циљ био не да успостави вјеру, него да врати имовину како би она била коришћена или од стране државе или те невладине оганизације“

________________________________________________________

       ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да је изненађен покушајем да се нечијим личним ставом и гумицом мења статус Цетињског манастира и поручио да држава, која треба да буде озбиљна и уређена, мора да исправи све те грешке.

       Атак на имовину, како је рекао председник Владе Црне Горе, кренуо је са формирањем Црногорске православне цркве.

       „Неко је намјенски или намерно урадио то и неки људи који су то урадили нијесу данас живи, па поступке не можемо да водимо против тих личности, али можемо да исправимо неправду“, казао је Кривокапић новинарима у Тирани.

       Истакао је да ниједна одлука не може бити противуставна, потивзаконита и на штету било кога.

       „Ви знате да у историји Црне Горе постоје такозване тапије, од Црнојевића па на овамо, које говоре о томе чије је власништво Цетињски манастир. Не знам да ли је одлука донешена, али она би била противзаконита, противуставна и на неки начин би била формална одлука која би требала још да нас дијели. Ниједна одлука не може бити противуставна, потивзаконита и на штету било кога. Атак на имовину је кренуо већ формирањем те такозване Црногорске православне цркве, чији је једини циљ био не да успостави вјеру, него да врати имовину како би она била коришћена или од стране државе или те невладине оганизације“, рекао је Кривокапић.

       Додао је да су имовина или право својине најзначајнија одредница Устава Црне Горе.

       „Овдје је неко намјерно направио игру гдје је у једном временском периоду чак оно што је стајало као „државна својина“ избрисао гумицом, а да не говорим о другим злоупотребама гдје је 2005. једном одлуком читаву имовину и државну и приватну и која је припадала манастиру приписао Пријестоници“, навео је премијер.

       „Доста смо трпјели неправду, а да би правда побиједила мора да заживи владавина права, а то се не може десити ако су заробљене институције правосудног система“, поручио је Кривокапић.

„Из ДПС шире вјерску и

националну нетрпељивост

       „Недопустиве су бруталне шовинистичке увреде на рачун потпредсједника Владе Дритана Абазовића али и појединих одборника Скупштине Цетиња које су се могле чути од појединих симпатизера ДПС на Цетињу, оценио је Здравко Кривокапић.

       “Црна Гора неће бити држава нетрпељивости! Они који су 30 година били на водећим државним функцијама и у својим изјавама се наводно боре за мултиетничку Црну Гору, чине све на продубљивању напетости и ширењу вјерске и националне нетрпељивости, написао је на Твитеру.

       „Данашњи догађај показује лицемјерност и перфидност њихове наводне бриге за државу, чија су богатства добрим дијелом преточили у сопствене џепове. Доста је било”, поручио је Кривокапић на Твитеру.

       Апеловао је на грађане да, како је истакао, не наседају на хушкачку реторику ДПС-а, који ширећи мржњу и поделе само жели да заштити сумњиво стечени капитал и привилегије.

       “Пристојност и поштовање закона немају алтернативу. Свако има право да се осјећа Црногорцем, Србином, Бошњаком, Албанцем, Хрватом, Муслиманом… без обзира коју политичку идеју заступао и ком се Богу молио”, навeо је Кривокапић

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари