Мандић: Ђукановић стоји иза Дедеићевог позивања на протесте испред парламента

„ВОЛЕО БИХ ДА НЕ ПОТПИШЕ ЗАКОН О СЛОБОДИ ВЕРЕ ЈЕР БИ ПРЕКРШИО УСТАВ, ПА БИ МОГАО БИТИ СМЕЊЕН“

* „Изјаве о кохабитацији нове парламентарне већине и нове владе Црне Горе с предсједником Ђукановићем биле су најобичније флоскуле. Та два концепта су непомирљива и не могу заједнички да владају

____________________________________________________________

       АНДРИЈА Мандић, лидер најјаче групације владајуће црногорске коалиције, Демократског фронта, изјавио је да је за народ у Црној Гори очекиван потез одлука Мила Ђукановића да врати скупштини на поновно одлучивање више закона, међу којима и спорни Закон о слободи вероисповести.

       Мандић каже да су најаве о кохабитацији нове парламентарне већине и нове владе Црне Горе с председником Ђукановићем биле најобичније флоскуле, да су та два концепта непомирљива и да не могу заједнички да владају.

       Додао је да нема никакве дилеме да иза опструкција у Скупштини Црне Горе, као и позива самопрозваног митрополита непризнате Црногорске православне цркве Мираша Дедеића на протест испред скупштине, стоји управо Ђукановић и да он управља тим процесом.

       „Ђукановић је много тога уложио у овај закон који је за годину дана довео до његовог пада с власти. Он данас жели да одбрани властите позиције, одобровољи међународне адресе и поново заигра неку игру“, рекао је Мандић за ТВ Пинк путем скајпа.

       Он, међутим, верује да ће Ђукановић који је, како каже, увек руковођен властитим интересом, на крају ипак потписати тај закон јер ће у супротном прекршити Устав.

       У том случају, подсећа Мандић, довољан је 41 глас у парламенту да га, након одлуке Уставног суда, смене са дужности председника.

       „Ја бих волео да, ако је већ кренуо тим путем, када скупштина други пут изгласа овај закон, Ђукановић стисне петљу и не потпише га, а ми онда имамо чврст доказ који може да нам послужи као ослонац да буде разрешен“, рекао је Мандић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари