Мандић: Игром против Лекића Ђукановић покушао државни удар – тражићемо да му се прекине мандат

ДФ ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ СКУПШТИНСКОЈ ВЕЋИНИ РАСПИСИВАЊЕ ПРЕВРЕМЕНИХ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА

* Победници на изборима у августу 2020-те потписима 41-ог посланика потврдили кандидатуру Миодрага Лекића за мандатара

* Милан КНЕЖЕВИЋ: Ђукановић је одбацивањем лекићеве кандидатуре и тражењем превремених скупштинских избора потврдио да је реметилачки фактор и да државу гура у тензије. Специјално државно тужилаштво дужно је да провери да ли у томе има злоупотребе службеног положаја или стварања криминалне организације

________________________________________________________

         ЛИДЕР и посланик Нове српске демократије (Нова) Андрија Мандић казао је да је председник Црне Горе Мило Ђукановић "данас покушао државни удар", али да му поручују да повуче предлог за скраћење мандата Скупштини.

       "Најновији удар на парламентарну већину, на Скупштину, на изборну вољу је данас заустављен потписима 41 посланика", казао је Мандић показавши списак са потписима.

       Он је рекао да је колегама на састанку предложио, у име Демократског фронта, да председница Скупштине Данијела Ђуровић што прије распише председничке изборе у складу са Уставом.

       „То је потребно да бисмо тако неодговорно лице као што је председник Мило Ђукановић могли да удаљимо од доношења штетних одлука, попут ове штетне одлуке да предложи Скупштини скраћење мандата када у Скупштини постоји јасна већина. То ће бити једна од тема наших разговора, осим теме како да се састави Влада и који ће програм да има та Влада", рекао је Мандић.

       Истакао је да се колеге на састанку нису изјасниле и да ће то бити тема њихових нових разговора.

       Мандић је казао да “мањина не може победити већину” колико год мисли да је лукава и превејана и да може да потцени разум оних који су већина у држави.

       “То народ не дозвољава. Ми смо достојни представници те народне већине и то им нећемо допустити”, рекао је Мандић.

       Председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је казао да је Ђукановић "потврдио да је реметилачки фактор и да државу гура у тензије".

       Он је рекао да ДФ разголићује диктатора и позвао Специјално државно тужилаштво (СДТ) да провери да ли има овде злоупотребе службеног положаја или стварања криминалне организације "јер је Ђукановић покушао државни удар".

       Рекао је и да није постојала никаква обавеза да се Ђукановићу достављају било какви потписи, јер је он без икаквих потписа добијао мандате од Филипа Вујановића, као што су мандате од њега добијали Душко Марковић и Игор Лукшић.

       "Као што је, у коначном, мандат добио и Дритан Абазовић без достављања потписа. Увођење 'категорије утиска' од Мила Ђукановића најбоље говори о каквој диктаторској свести се ради и потреби да 41-ог посланика представи као мањину у односу на 40 посланика и да на сваки начин покуша да Црну Гору уведе у озбиљне тензије и доведе до стварања политичке кризе која би могла да ескалира”, истакао је Кнежевић.

       Бранко Радуловић (Покрет за промјене) је упозорио Ђукановића да "не изиграва диктатора, јер може завршити на недемократски начин".

       Председник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић је рекао да су само једном купљени потписи за кандидатуру.

       "Ми смо сакупили потписе и презентоваћемо их јавности. Мислили смо да ће позвати Лекића", рекао је Јоковић.

       Истакао је да ће 41 посланик гласати против скраћења мандата Скупштини, па ће Ђукановић морати да да мандат Лекићу.

       Посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин је рекао да већина од 41 посланика мора да се испоштује.

       "Наш одговор мора да буде јак какав грађани заслужују", рекао је Добричанин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари