Ковачевић: Нека Загреб и Сарајево мисле шта хоће - мајор Тепић је српски херој

„ОН ЈЕ ОНЕМОГУЋИО ХРВАТСКУ ДА ДОЂЕ ДО ОГРОМНЕ КОЛИЧИНЕ МУНИЦИЈЕ КОЈОМ БИ УБИЈАЛА СРБЕ“

* „Разумемо да се са Хрватском не разумемо када је у питању протекли рат. Исто тако, све људе које они доживљавају и називају херојима, ми их доживљавамо искључиво као ноторне и безочне ратне злочинце

* „Све што смо видели као реакције на 9. јануар, најзначајнији празник грађана Републике Српске, показује нам да све оно што Срби у БиХ сматрају својим, они (Бисера Турковић и СДА) мрзе и презиру и желе да нестане заједно са српским конститутивним народом у БиХ

_________________________________________________________

       МАЈОР Милан Тепић је херој за Републику Српску и за комплетан српски народ, то ће увек бити и никакве ноте ни нотни записи то неће моћи променити, рекао је саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић.

       Коментаришући протестну ноту коју је Хрватска уручила Министарству иностраних послова у Савету министара због откривања спомен-плоче Милану Тепићу у Бањалуци, Ковачевић је рекао да је јасно да Република Хрватска то види потпуно другачије, можда из тог разлога што је мајор Тепић, жртвујући себе и свој живот, онемогућио Хрватску да дође у посед огромне количине оружја којим би убијали и протеривали Србе.

       „Без обзира на све, разумемо да се са Хрватском не разумемо када је у питању протекли рат. Исто тако, све људе које они доживљавају и називају херојима, ми их доживљавамо искључиво као ноторне и безочне ратне злочинце", истакао је Ковачевић за "Српскаинфо".

       Говорећи о подршци министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић протестима званичног Загреба, Ковачевић каже да је Турковићева поступила супротно закону и Уставу БиХ јер у БиХ спољну политику креира искључиво Председништво БиХ, а министар иностраних послова само спроводи оно што му Председништво да као налог.

       "Бисера Турковић није имала никакво право да на тај начин одговори на дипломатску ноту Хрватске и још једном је показала да њу у њеном политичком деловању мотивише искључиво исламски радикализам и есктремизам и мржња према Србима. Чим негде види српско име, она се одмах стави на супротну страну", нагласио је Ковачевић.

       Оно што је најгоре у свему томе, навео је он, јесте што се она и политичко руководство странке којој припада представљају као људи који би желели да живе са Србима.

       „Све што смо видели као реакције на 9. јануaр, најзначајнији празник грађана Републике Српске, показује нам да све оно што Срби у БиХ сматрају својим, они мрзе и презиру и желе да нестане заједно са српским конститутивним народом у БиХ", закључио је Ковачевић.

       Милан Тепић је био мајор ЈНА. За хероја је проглашен због одлуке да у септембру 1991, заједно са собом, дигне у ваздух складиште муниције у близини Бјеловара у Хрватској, не желећи да га преда припадницима Збора народне гарде.

       (Срна)  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари