Вулин: Верујем у Српски свет - Срби прво треба да буду јединствен политички народ

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ НА КРАЈИШКОМ САБОРУ „КРУШЕДОЛСКА ЗВОНА“

* „Веровали смо у две Југославије, да смо ослободили, поробљену јужнословенску браћу како је то речено у Нишкој декларацији. Веровали смо да ослобађамо и Хрвате и Словенце, а они су били слободни у Аустроугарској. Веровали смо у Другом светском рату да Хрвате ослобађамо од Хитлера, а они су били слободни у Независној Држави Хрватској"

* „Верујем да ће Српски свет који се ствара у сваком од нас, једног дана бити формализован. Уверен сам да ће ова генерација српских политичара мирним путем ујединити Србе. Више немамо права на неслогу и морамо да будемо једно или нас неће бити

_____________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је данас у Крушедолу да Србе неки највише воле да слушају кад певају тужне песме или пребројавају мртве, али не воле да чују да су Срби ту и да су јаки, као никад пре.

       "Кад се ми Срби овако скупимо, онда неки воле да слушају како певамо тужне песме, кад пребројавамо своје мртве, воле да нас чују како нам је тешко и како нас боли, али не воле кад проговоримо, да смо ту и да смо јаки и да ћемо се ујединити", рекао је Вулин, обраћајући се испред фрушкогорског манастира Крушедол на 16. Крајишком црквено-народном свесрпском сабору "Крушедолска звона".

       Он каже да неки не воле ни да чују када Срби упитају ко је побио децу на Петровачкој цести, али воле расправу и мржњу међу Србима.

       Вулин је нагласио и да Република Српска није настала вољом великих сила, него потребом српског народа да се Јасеновац и геноцид никад више не понови.

       Он је нагласио да из тих разлога Срби неће допустити никад и никоме да одлучује о њима уместо њих самих и да неко други уређује будућност српске деце, како они мисле да треба.

       "Нећемо допустити да нам неко говори којим писмом да пишемо, како нам се зове језик, кога да волимо и како да се Богу молимо", нагласио је Вулин.

       Он је напоменуо и да је много пута српски народ мислио наивно уверен да другима доноси слободу, да се Јасеновац неће понављати, а ћутао је о томе да неког не би увредио.

       "Веровали смо у две Југославије, да смо ослободили, поробљену јужнословенску браћу како је то речено у Нишкој декларацији. Веровали смо да ослобађамо и Хрвате и Словенце, а они су били слободни у Аустроугарској. Веровали смо у Другом светском рату да Хрвате ослобађамо од Хитлера, а они су били слободни у Независној Држави Хрватској", рекао је Вулин.

       Он је нагласио да се Србима због наивног веровања десила "Олуја", Петровачка цеста, те да стога више никад не смeју да ћуте и забораве имена убијене деце.

       Вулин је истакао и да верује у потребу стварања Српског света и да Срби прво треба да буду јединствен политички народ, а то значи да о најважнијим националним питањима одлуке доносе заједно.

       Он је рекао да је уверен да ће ова генерација српских политичара ујединити мирним путем Србе и да ће Српски свет који се ствара у сваком од нас, једног дана бити формализован.

       "Више немамо права на неслогу и морамо да будемо једно или нас неће бити", поручио је Вулин.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари