ИРИНЕЈ: Много је времена прошло откад се поделисмо - молим се Господу да нас зближи!

СРПСКИ ПАТРИЈАРХ НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ МОЛИТВИ У КАТОЛИЧКОЈ КАТЕДРАЛИ

У САРАЈЕВУ АПЕЛОВАО ДА ТАЈ ГРАД НЕ ОСТАНЕ БЕЗ ХРИШЋАНА

        ПАТРИЈАРХ Иринеј апеловао је током молитве за мир у католичкој Катедрали Срца Исусова у Сарајеву да се сва хришћанска браћа потруде да Сарајево не остане без хришћана.

        „Имам слободу да са овог светог места, пре свега представницима црквене јерархије и свој браћи хришћанској упутим апел да се потрудимо да Сарајево не остане без хришћана. Ово је древни хришћански град“, поручио је патријарх српски.

        Патријарх Иринеј захвалио је Богу што је омогућио заједничку молитву које би требало да се догађају чешће у времену у којем живимо, „када су вредности помакнуте на периферију људских интереса и идеологија“.

        „Молим се Господу да нас зближи! Много је времена прошло од када смо се ми хришћани поделили. Наш народ има изреку и каже: 'Подељена кућа је осуђена на пропаст'. Много је времена прошло у подељености те то захтева много времена и да се зближимо“, рекао је Његова светост.

        Патријах Иринеј је нагласио да хришћани имају исто Јеванђеље које се чуло током синоћње молитве и многе друге истине које су јединствене.

        „На томе би требало да градимо нашу будућност“, истакао је патријарх српски, захваливши домаћину кардиналу Винку Пуљићу што је уприличио мису поводом Међународног сусрета за мир у Сарајеву који организује заједница Светог Егидија.

        Током проповеди кардинал Пуљић захвалио је посебно за присуство српског патријарха, које носи поруку мира.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари