АТАНАСИЈЕ ДАЧИЋУ: Земаљске Србије нема без небеске

ПЕНЗИОНИСАНИ ВЛАДИКА ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ И ПРИМОРСКИ ПИСАО ПРЕМИЈЕРУ

  • Епископ Атанасије председника Владе Србије у отвореном писму подсетио да је на последњим изборима добио једва седмину гласова Срба који су изашли на изборе, а што је далеко мање од оних који нису

         ЊЕГОВО преосвештенство, пензионисани епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије, поручио је данас председнику Владе Србије Ивици Дачићу, поводом његове изјаве да "хоће да води реалну политику, а не небеску Србију", да земаљске Србије нема без небеске.

         Епсикоп Атанасије је у отвореном писму упитао Дачића да ли зна да за Србе Светога Саве и косовског Великомученика Лазара нема земаљске Србије без небеске, као што нема ни људског бића само земаљског, без небоземног.

         У писму се наглашава да православна вера и Црква Божја живе живот који започиње на Земљи, а наставља у Царству небеском по српском светокосовском Завјету и не прихвата такозвано "цивилизацијско" располућење и деградирање човека и народа свођених на овоземну хоризонталу гроба и смрти.

         Пензионисани епископ Атанасије је у отвореном писму подсетио Дачића да је на последњим изборима у Србији добио једва седмину гласова Срба који су изашли на изборе, а што је далеко мање од оних који нису. 

         Председник Владе Србије рекао је данас новинарима у Београду да хоће да води реалну политику, а не небеску Србију, те да неће дозволити узалудне жртве ни због чега.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари