Дело за коjе расколничка МПЦ терети aрхиепископа Јована већ је застарело

ПРОШЛО ДЕСЕТ ГОДИНА ОД „ПОСЛЕДЊЕГ ДАТУМА ОБУХВАЋЕНОГ ОПТУЖНИЦОМ“

Архиепископ охридски и Митрополит скопски Јован

  • Против архиепископа г.г. Јована,  у последњих десет година у континуитету - чим се заврши један судски процес, почиње нови - на захтев расколничке МПЦ, воде се монтирани процеси
  • Он се већ шести пут налази у затвору. Овакав однос према архиепископу г.г. Јовану окарактерисан је од стране активистa за људска права као класична државна тортура над његовом личношћу

          ПРЕМА важећим законима Републике Македоније, 9. јула 2012 године је дело за које расколничка „Македонска Православна Црква“ (МПЦ) терети Његово Блаженство Архиепископа охридског и Митрополита скопског г.г. Јована већ потпуно застарело, пошто је прошло десет година од последњег датума обухваћеног оптужницом.

          Дело је у целини застарело, а Апелациони суд још увек није изрекао пресуду! Поврх свега, архиепископ г.г. Јован је најпре био два месеца у затвору, а сада је у притвору већ целих пет месеци!

          Против архиепископа г.г. Јована,  у последњих десет година у континуитету - чим се заврши један судски процес, почиње нови  - на захтев расколничке МПЦ, воде се монтирани процеси.

          Он се већ шести пут налази у затвору. Овакав однос према архиепископу г.г. Јовану окарактерисан је од стране активистâ за људска права као класична државна тортура над његовом личношћу.

          Следствено, постаје сасвим јасно да се под плаштом „независног судства“ спроводи државни терор на верској основи над архиепископом г.г. Јованом и осталим епископима, монаштвом и верницима Православне Охридске Архиепископије.

          Овакав однос корумпираног и политичким притисцима подложног судства има за резултат негативне извештаје релевантних међународних институција по питању гажења верских слобода у Републици Македонији. Његова реформа се намеће као услов за интегрисање земље у цивилизацијске демократске токове.

          (Извор: Православна Охридска Архиепископија)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари