Доста нам је понижавања и испуњавања страних жеља!

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ АПЕЛОВАО ДА ДРЖАВА НЕ ДОЗВОЛИ ОДРЖАВАЊЕ „НЕЧАСНЕ ПАРАДЕ СРАМА”

                Патријарх српски Иринеј

  • У тешком и обремењеном времену, када народ на Косову и Метохији голим животима брани свој простор, наговештеном парадом у Београду стичемо уверење да се жели покрити и засенити трагично стање српског народна на тужном Косову и Метохији
  • Кога ће српска полиција штитити и бранити? Једну групу настраних, који своје мањинске погледе, у основи неприродне, желе да наметну огромној већини, која не дели и не прихвата њихово схватање смисла живота и људске слободе – поставио је питање поглавар СПЦ
  • Ова накарадна слобода коју нам нуди „парада поноса”, страна је нашој историји, традицији и култури, оценио је Иринеј и апеловао на све оне који намеравају да се супротставе паради, ако буде одржана, да то не чине применом силе
  • Не може се зло злом победити, већ добрим. У конкретном случају, сматрамо да је најцелисходније да учесници параде буду почашћени тоталним игнорисањем. То их може отрезнити

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Патријарх српски Иринеј апеловао је на надлежне органе Србије да не дозволе одржавање Параде поноса, коју је назвао „нечасном и парадом срама".

        Иринеј је истакао да „у тешком и обремењеном времену, када народ на Косову и Метохији голим животима брани свој простор, наговештеном парадом у Београду стичемо уверење да се жели покрити и засенити трагично стање српског народна на тужном Косову и Метохији”.

        Питамо се коме требају нереди, обрачуни, са свим могућим последицама острашæених страна у главном граду Србије, истакао је патријарх.

        „Питамо се, кога ће српска полиција штитити и бранити? Једну групу настраних, који своје мањинске погледе, у основи неприродне, желе да наметну огромној већини, која не дели и не прихвата њихово схватање смисла живота и људске слободе”, нагласио је поглавар Српске православне цркве.

        Патријарх Иринеј апеловао је на све факторе, од којих зависи одобрење за одржавање „нечасне параде”, да се она не одржи.

        Доста нам је понижавања и испуњавања страних жеља. Ова накарадна слобода коју нам нуди „парада поноса”, страна је нашој историји, традицији и култури, оценио је Иринеј и апеловао на све оне који намеравају да се супротставе паради, ако буде одржана, да то не чине применом силе.

        „Не може се зло злом победити, већ добрим. У конкретном случају, сматрамо да је најцелисходније да учесници параде буду почашћени тоталним игнорисањем. То их може отрезнити. Молимо се Господу да на обе стране победи здрав разум”, поручио је патријрах Иринеј.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари