ИРИНЕЈ: Храм Светог Саве у Њујорку ће вером народном поново васкрснути из пепела

ПАТРИЈАРХУ ВАРТОЛОМЕЈУ ЗАХВАЛИО СЕ НА ПИСМУПАЖЊЕ И ЉУБАВИ
 

        ПАТРИЈАРХ српски Иринеј изразио је данас наду да ће се Храм Светог Саве у Њујорку, који је страдао у пожару, у најкраћем могућем року оспособити за наставак активног богослужбеног живота.

        „Храм Светог Саве у Њујорку је страдао, али смо уверени да ће вером народном поново васкрснути и подићи се из пепела“, навео је патријарх у одговору на писмо васељенског патријарха Вартоломеја.

        Како је објављено на сајту СПЦ, патријарх је истакао да храм, још док је горео, распламсавао жељу православног народа за обновом.

        „Градећи и обнављајући храм, видимо прилику да посведочимо и подгрејемо нашу љубав према светињи - веру која је неугасиво загрејана управо спаљеним моштима Светога Саве“, поручио је патријарх.

        Он је поручио да се нада да ће се храм у најкраћем могућем року оспособити за наставак активног богослужбеног живота, на славу Свемилостивог Бога који се о свему стара и који о свему промишља, а на радост и духовну корист православних верника Њујорка и Сједињених Америчких Држава.

        Патријарх је истакао да је СПЦ са благодарношћу примила писмо којим се изражава саосећање Патријаршије васељенске поводом пожара.

         „У вашој пажњи и љубави, верни овога храма, православни у Њујорку и васцелој Српској Православној Цркви, виде утеху у трагедији која је задесила храм са историјским значајем у Новом свету. Саосећајући и на овај начин са помесном српском Црквом показујете братску бригу, а надасве хришћанску љубав“, рекао је патријарх у одговору.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари