Не плашите се оних што нам прете, сила божија јача је од свих зала

ПАТРИЈАРХ У ПРИБОЈУ ПОЗВАО СРБЕ ДА СЕ НЕ СЕЛЕ И ДА ЖИВЕ У ЉУБАВИ СА БРАЋОМ КОЈА СУ СИЛОМ ПРИЛИКА ПРОМЕНИЛА ВЕРУ

Патријарх српски Иринеј и његова екселенција Конузин

  • Не плашите се оних што нам прете, сила божија јача је од свих зала
  • Чувајте оно што смо наследили за оне који ће доћи после нас. Овде су ходали Свети Сава и сви славни Намањићи
  • У храму Светог Николе у Прибојској бањи патријарх поручио окупљенима да „наша садашност и будућност треба да се темеље на нашој историји и култури”
  • Богослужењу и свечаности је присутвовао и Александар Конузин, „амбасадор свете земље Русије”, како је га је назвао патријарх Иринеј

        ПРИБОЈ, (ФоНет) - Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј је у Прибоју апеловао на Србе да не напуштају тај крај и да имају више деце и поручио им да живе у добрим односима и љубави са браћом по крви друге вере, која су, како је изјавио, силом прилика променила веру.

        Живите са њима у добрим односима и опростите им оно што греше, с надом да ће господ и нама опростити, јер је то хрисћански, поручио је патријарх Иринеј.

        Чувајте оно што смо наследили за оне који ће доћи после нас. Овде су ходали Свети Сава и сви славни Намањићи, рекао је патријарх Иринеј у Цркви Васкрсења Христовог.

        У Милешевску епархију је патријарх Иринеј стигао како би присуствовао свечаности поводом славе епархије и манастира Милешеве - Светог краља Владислава.

        Патријарх Иринеј је поручио родитељима да је рађање „света божанска заповест” и да нема веће радости од новог живота.

        Велики број присутних на богослужењу у цркви и око храма говори да има наде и да ће живети овај народ. Немојте да се плашите онога што нам прете. Сила божија јача је од свих зала, рекао је патријарх Иринеј.

        Патријарху Иринеју су, на свечаности поводом његовог доласка, предати кључеви камиона ФАП, за потребе Патријаршије СПЦ, као дар црквене општине, уз позив јавности и државним институцијама да купују возила тог предузећа, јер тако помажу становништво овог краја.

        Богослужењу и свечаности је присутвовао Александар Конузин, „амбасадор свете земље Русије”, како је га је назвао патријарх Иринеј.

        За сутра је у манастиру Милешеви предвиђена свечаност на којој ће патријарх Иринеј освештати велико звоно, поклон из Русије, поводом осам векова постојања манастира.

        Пре свечаности у Прибоју, патријарх Иринеј је обишао храм Светог Николе у Прибојској бањи и поручио окупљенима да „наша садашност и будућност треба да се темеље на нашој историји и култури”.

        Опстаћемо док будемо живот везивали за живот наше Цркве и православне вере, рекао је патријарх Иринеј.

        Говорећи о вишевековном постојању српских светиња, патријарх Иринеј је изјавио да је српски народ тиме показао свету ко је и шта био у прошлости и колико велике корене има.

        Нама само остаје да покажемо да смо достојни тих корена, те сторије и културе, рекао је патријарх Иринеј.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари