Опет ухапшен охридски архиепископ Јован

ПРОГОН СЕ НАСТАВЉА -

ГДЕ СУ СКОПСКИ И БЕОГРАДСКИ БОРЦИ ЗА ЉУДСКА ПРАВА?

  • Јован ухапшен приликом покушаја да уђе у Македонију из Грчке и пребачен у скопски затвор Идризово
  • На сајту Архиепископије објављено да је Јован 2010. године у Македонији осуђен на затвор под „лажним оптужбама расколничке организације“ (има се у виду канонски непризната Македонска православна црква), али како је то било у његовом одсуству - има право, како се наводи, да тражи понављање поступка

        БЕОГРАД,  (ФоНет) - Православна охридска архиепископија саопштила је да је архиепископ охридски Јован ухапшен приликом покушаја да уђе у Македонију из Грчке и да је пребачен у скопски затвор Идризово.

        У саопштењу се наводи да је он 2010. године у Македонији осуђен на затвор, под „лажним оптужбама расколничке организације“, при чему се мисли на канонски непризнату Македонску православну цркву, али како је то било у његовом одсуству има право, како се наводи, да тражи понављање поступка.

        Зато се очекује да ће за три до пет дана бити ослобођен и да му се омогуђи нови судски поступак и одбрана са слободе, наводи се у саопштењу.

        Подсећа се да је пре годину дана архиепископ Јован био ухапшен на бугарској граници, по потерници ради издржавања ове казне, али га је бугарски суд пустио.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари