Патријарх Иринеј предводио освештање и паљење Бадњака испред Храма Светог Саве

„МИ СМО ИКОНА И СЛИКА БОЖИЈА ЈЕР СМО МАЛИ БОГОВИ У ТЕЛУ ЗЕМАЉСКОМ”

          ПАТРИЈАРХ Иринеј предводио је у суботу освештање и паљење Бадњака испред Храма Светог Саве на Врачару, којем су присуствовали многобројни верници.

          Патријарх је у обраћању окупљеним грађанима поручио да овај највећи и најрадоснији хришћански празник треба да испуни наша срца и домове, а да свету и нашој земљи донесе мир и слогу, мир који је, како каже, Христос донео својим рођењем.

          „Ми вечерас славимо рођење сина Божјег, рођење онога који жели да нас препороди и обнови слику Божју у нама, јер смо ми икона и слика Божја, јер смо ми мали богови у телу земаљском”, поручио је Иринеј.

          Он је позвао мајке да рађају и на тај начин испуњавају свету заповест Божју, истакавши да то није само њихова дужност, већ и велика част.

          „Бити сарадник Божји у стварању и рађању новог живота коју је само Бог наменио родитељима и мајкама је велика част. Рађајте се и множите и напуните земљу”, рекао је патријарх и додао да „овај глас Божји треба да чују све мајке и да се радују што им је Господ дао ту част што се мајком називају”.

          Патријарх Иринеј је честитао свим верницима који обележавању Бадњи дан и Божић, традиционалним поздравом „Мир Божји, Христос се роди”.

          „Нека је срећан Бадњи дан и благословен најрадоснији и највећи празник поводом Христовог рођења”, рекао је патријарх.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари